Elektrik faturalarında fahiş zamlar yurttaşların belini bükerken; gazeteci, yazar Murat Yetkin, Türkiye’nin en büyük elektrik şebekesi kuruluşbakım şirketi Yılmaz Elektrik’in konkordato ilanının çok sayıda ili ilgilendiren sonuçları olabileceğini söyledi.
Asıl sorunun Türkiye'nin onlarca şehrine giden hatların, kış koşullarında arızalanmaya başladığında ortaya çıkacağını söyleyen Yetkin, "Zincirleme reaksiyon derken sadece fiyattan bahsetmiyoruz artık, aslen taşeron şirketlerin değil dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda bulunan elektrik akımının fiilen vatandaşa ulaştırılması sorunundan bahsediyoruz; Isparta da olduğu gibi" dedi.
"Yılmaz Elektrik dağıtım şirketlerinden alacaklarını tahsil edemiyordu. Ekonomik krizle birlikte ortaya çıkan fatura tahsilatı sorunu da vardı. Enerji Bakanlığıyla iş yaptığı için ismini vermekten çekinen iş dünyasından bir kaynağım hem dağıtım hem altyapı şirketlerinin döviz krizinin baş gösterdiği 2018’den bu yana düzenli ödeme alamadıklarını söyledi. Bunda özelleştirme ihalelerinin dolar üzerinden yapılmış olmasının ve döviz krizinin ekonomik krize dönüşmüş olmasının payı büyük."
Bakan Bilgin EYT’de merak edilen soruları yanıtladı52 izlenme
Şovu AKP’li İBB Yaptı Fatura Vatandaşa Kaldı!287 izlenme
Adım adım alkol kısıtlamaları!120 izlenme
Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarını uyardı! 'Boş laf etmek yok'170 izlenme
Hatay’ın Arsuz ilçesinde depremde hasar alan 11 katlı binayı sadece bir halatla yıktılar!38 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 28.997 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.929.118’e, can kaybı da 41.527’ye yükseldi!61 izlenme
Depremzedelere gönderilen mont Balıkesir'de satıldı! Cebinden depremzedeye not çıktı52 izlenme
MHP'li isim zehir zemberek sözlerle istifa etti20 izlenme