TÜFE’de 2021 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,08, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 3,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,19 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,18 artış gerçekleşti.

TÜFE yıllık değişim oranları (%), Mart 2021
Yıllık en düşük artış yüzde 2,87 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 7,43 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 8,01 ile haberleşme ve yüzde 8,33 ile eğitim oldu.
Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 24,85 ile ulaştırma, yüzde 23,64 ile ev eşyası ve yüzde 21,49 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu.
Mart ayında fiyatı en çok artan ve azalan ilk 5 ürün şu şekilde:
| ÜRÜN | ARTIŞ (%) | ÜRÜN | DÜŞÜŞ (%) |
| Karnabahar | 61.04 | Kabak | 17.30 |
| Sivri biber | 27.88 | Salatalık | 17.08 |
| Tavuk eti | 9.79 | Kıvırcık | 15.55 |
| Tıraş malzemeleri | 8.52 | Kırmızı lahana | 12.32 |
| Limon | 7.71 | Kuru soğan | 9.84 |
Aylık en az artış gösteren grup yüzde 0,04 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2021 yılı Mart ayında ulaştırma grubunda değişim gerçekleşmedi.
En az artış gösteren diğer ana gruplar yüzde 0,54 ile ev eşyası ve yüzde 0,70 ile konut oldu. Buna karşılık, 2021 yılı Mart ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla,yüzde 3,70 ile sağlık, yüzde 2,77 ile eğitim ve yüzde 2,60 ile lokanta ve oteller oldu.

TÜFE ana harcama gruplarına göre yıllık değişim oranları (%), Mart 2021
Mart 2021’de, endekste kapsanan 415 maddeden, 93 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 35 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 287 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’de 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,26, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,49 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,25 artış gerçekleşti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/sondakikaenflasyonrakamlariaciklandi326354402/
Elektrik faturası yüksek gelen AKP'li vatandaş Erdoğan'ın posterini beddualarla söktü attı !395 izlenme
Erdoğan'ın ilk konuşmasını 3 paket sigara karşılığında yazmış! 'Çok pişmanım. Bugün olsa yazmam, onlar benim hayallerimmiş'60 izlenme
Arapça bilmediği ortaya çıkan Ali Erbaş’a Kur’an’ın Türkçe mealini yolladılar!43 izlenme
Mülakat atamalarının ‘torpil’ olduğu mahkeme kararıyla tescillendi!72 izlenme
RTÜK ile 2 bakanlığın düzenlediği 1 günlük toplantıya 350 bin TL ödendi!44 izlenme
AKP'li belediye başkanından gazetecilere tehdit! 'Kimse sokakta rahat gezemeyecek!'95 izlenme
Yavaş duyurmuştu, Ankara Barosu’ndan destek geldi: Kol saatinin yerine Atatürk geliyor…129 izlenme
MİT, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı sonrası terör örgütü PKK/YPG'ye ait 157 hedefi vurdu!42 izlenme
İmamoğlu'nun diploma dosyasında Avrupa da harekete geçti! İstanbul Üniversitesi'ne şok üstüne şok
Erdoğan'ın başdanışmanından Halil Konakçı'ya destek!
Son anketten Erdoğan'a kötü haber! Onaylamayanlar yüzde 55 oldu
Yabancıdan rekor çıkış: İmamoğlu operasyonu yabancıyı kaçırdı