Diyanet İşleri Başkanlığı’na 18 Eylül’de atanan Safi Arpaguş, yönetim kadrosunu şekillendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalar ise “Ali Erbaş’ın kurumdaki etkisi devam edecek” yorumlarına neden oldu.
Diyanet’in en kritik birimi olarak nitelendirilen Özel Kalem Müdürlüğü’ne, “Ali Erbaş’ın sadık ekibinde” yer alan Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile Teftiş Kurulu Başkanı ve Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü’nün hemşerisi Yusuf Tunç atandı.
Erbaş’ın Diyanet’te vazgeçemediği üç isimden ikisinin Kadir Dinç ve Hasan Güçlü olduğunu kaydeden Diyanet kaynakları, “Yusuf Tunç ise bu ikilinin en sadık üyesiydi” dedi. Atama ile “Ali Erbaş’ın kurumdaki etkisinin devam edeceğini” ifade eden Diyanet kaynakları, “Hasan Güçlü döneminde yapılan usulsüz işler böylelikle sümen altı edilecek” diye konuştu.
Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen Tunç’un, Erbaş’ın damadı Muhammet Likoğlu’nun Beykoz Müftülüğü’ne atamasını yapan dairenin başında olduğunun altını çizen Diyanet kaynakları, şunları kaydetti: “Yeni Başkandan umutluyuz ancak çok büyük bir stratejik hata yapıldı.
Yapılan bu atama Tunç’un başında olduğu Atama 1 Dairesi, Diyanet’in en önemli dairesidir. Müftülerin tayinleri bu birimde yapılır. Yeni başkan özel kalemine Erbaş döneminde Diyanet’in en kritik dairesinin emanet edildiği kişiyi kendisine özel kalem yaparak büyük bir stratejik hata yaptı. Telafisi elbette mümkün ancak başkanlık çalışanları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.”
BirGün
İlçe Emniyet Müdürü hastaneyi birbirine kattı doktora saldırdı!35 izlenme
Görevdeki Kuvvet Komutanı'ndan seçim yorumu: "Milli iradeye saygı duyarız Anayasaya bağlı kalırız"53 izlenme
Karayolları’ndan 5 aylık ‘ekonomik’ erteleme!357 izlenme
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a 'parmak' yanıtı: "Sana salladım"39 izlenme
Deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 38 bin 44'e yükseldi46 izlenme
'Türkiye’de bazı konularda fiili bir yasaklama rejimine geçilmiştir'62 izlenme
Mansur Yavaş’tan vatandaşlara kira müjdesi!74 izlenme
Maldivlerde deniz keyfi yapan AKP’li adayın sadece uçak bileti masrafı yarım milyon53 izlenme
CHP'li Ağbaba Almanya'a gidip de dönmeyenlerin listesini paylaştı
CHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden sevindiren uygulama: Annelere toplu taşıma ücretsiz oldu
Kılıçdaroğlu: Irkçılık yapmadan bütün mültecileri kendi ülkelerine davul- zurnayla göndereceğim
Çocuk istismarcısı şeyhe AKP’li belediyeden büyük kıyak!