Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Altay tankının teslimi ve BMC Ankara Zırhlı Araç Üretim Tesisi’nin açılış törenindeki "Toplu iğne" sözleri gündem oldu.
Erdoğan, "Sizi 25 yıl geriye götürmek istiyorum. Ülkemizde bir toplu iğne üretemiyorduk. Ama şu anda hamd olsun silahların üreten bir Türkiye var" demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu'ndan geldi.
Dervişoğlu şunları söyledi:
"Biri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a söylesin; Türkiye'nin ilk toplu iğne fabrikası 1951'de kuruldu. Yani 74 yıl önce, Yani Ak Parti yokken, Yani daha 'çıkardığınız gömleğin' kumaşı bile dokunmamışken, Yani Cumhuriyetimiz henüz 28 yaşındayken kuruldu. Sadece o değil; Uçak fabrikası, şeker fabrikaları, dokuma fabrikaları, demir çelik fabrikaları, tersaneler, kağıt fabrikası, çimento fabrikası, tekel fabrikaları, elektrik santralleri, baraj, silah fabrikası, klor fabrikası da, yokluk içindeki Cumhuriyetimizin ilk 15 yılı içinde kuruldu. İktidarınız döneminde sattığınız Cumhuriyet fabrikalarını ve kuruluşlarını katmıyorum bile. Sizin varlık içinde yapamadıklarınızı Cumhuriyet yokluk içinde yaptı. Yani Ak Parti'den önce mağarada yaşamıyorduk. Ve zaten Cumhuriyet mucizesi de tam olarak budur. Hatırlayınız istedim."
Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Türkiye'de toplu iğne üretiminin 1951'de başladığı ortaya çıktı. Üretimin ATLI Zincir İğne ve Makina AŞ tarafından yapıldığı ortaya çıkarken şirketin web sitesinde "Hakkımızda" kısmında yer alan alanda şu ifadeler yer aldı:
"ATLI, Türk sanayinde ilkleri gerçekleştirmek üzere 1951 yılında Kollektif Şirket olarak İstanbul Topkapı’da kurulmuştur. Şirket yapısının 1956 yılında Anonim Şirkete dönüştürülmesi ile birlikte; zengin ürün çeşitliliği sağlanmıştır.

O tarihlerde ATLI, gerçekleşen Toplu iğne üretimi ile Türk sanayindeki gelişmenin sembolü olarak görülmüş, “Türkiye bir toplu iğne bile üretemiyor” yargısına son vermiştir.
1968 yılına gelindiğinde, geniş bir zincir üretim gamının yanı sıra raptiye, toplu iğne ve ataş üretimiyle ATLI, bölgesinin en büyük tel mamulleri üreticisi haline gelmiştir.
İlklere imza atmayı sürdüren ATLI, 1968 yılında Türk sanayine anahtar teslimi endüstriyel tesisler üretmek gayesiyle makine fabrikasını kurmuştur.
Dünya zincir üretim sanayindeki gelişmeleri daima yakından takip etmiş, teknolojik düzeyini dünya standartlarında tutmak için sürekli olarak yaptığı yatırımlarla makine parkını revize etmiştir."
Sözcü
Ekrem Imamoğlu'ndan israf yanıtı: Maneviyatımı ölçecek bir para miktarı yok75 izlenme
İYİ Parti'de bir istifa daha! Siyasete başladığı partiye dönüyor43 izlenme
Hırsızlık 7 kat, kaçakçılık 9 kat, cinayet 6 kat, cinsel suçlar 10 kat arttı!76 izlenme
Kredi kartı kullananlara kara haber: Talimat verildi46 izlenme
Kızılay'dan 181 milyon TL değerinde satış29 izlenme
Çıkar telefonu diyen amcalar bu sefer pantolona taktı: "Neyin eksik? Şu üstüne başına bak"46 izlenme
Ünlü ekonomistten çok konuşulacak iddia! “Biz bize yeteriz kampanyası aslında bir denemeydi”115 izlenme
Cemal Enginyurt, 'yangınlar bilerek çıkarılıyor' dedi, iktidara ateş püskürdü39 izlenme
2022’de 125 bin 892 esnaf iflas etti!
Bomba iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu neden görevden almadığı ortaya çıktı!
Togo Kuleleri için yıkım kararı
Liseli gencin pahalılık isyanı: "Her şey para para para. Bu kadar pahalı bir hayat görmedim. Okulda yemeği geçtim, su içemiyorum. Su alacak param olmuyor"