AKP'nin yaptırdığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. AKP'nin oy oranı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket sonuçlarına nasıl tepki vereceği merak konusu oldu
2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken anket sonuçları da tek tek kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘anket yaptırmayın’ talimatından sonraki ilk kamuoyu yoklamasının iktidar partisinde hayal kırıklığı yarattığı konuşulurken, o ankete göre ‘Afrin Harekâtı’nın, ‘Cumhur İttifakı’na katkısı yüzde 1 civarında kaldı.
Son seçim anket sonuçları AKP'de huzursuzluğa neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle hedef almaktan kaçındığı, adeta yok saydığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde ‘Saadet Partisi ile ittifak yapmayı isteriz’ şeklindeki açıklaması dengeleri değiştirdi. AKP’nin kendi içinde yaptırdığı öğrenilen son ankette, “İYİ PartiSaadet Partisi ittifakına oy verir misiniz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 32 çıktı.
AKP, ‘Şu anda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa olası adaylar yüzde kaç oy alır?’ diye de sordu, sonuçlar dikkat çekti.. Ankete göre ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 44’te kaldı. Yani ‘Cumhur İttifakı’, birinci turu geçmek için ihtiyacı olan 50+1’i yakalamakta zorlanıyor.
AKŞENER'İN OYU YÜZDE 26'YA ÇIKTI
Yine aynı kamuoyu yoklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oy oranı yüzde 26 çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 20.2 olarak tespit edildi.
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin de sorulduğu ankette, seçmenin yüzde 21’i Kesici’ye oy vereceğini söyledi. Ankette, CHP’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde yüzde kaç oy alacağı da soruldu, cevap: yüzde 18….
İLKER BAŞBUĞ SÜRPRİZİ
Anketin bir sürpriz ismi de var: İlker Başbuğ… ‘Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u Cumhurbaşkanı olarak görmek’ isteriz diyenlerin oranı yüzde 22 çıktı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/erdoganaafrinsokuerdoganinoyuyuzde50ninh87540.html
Atatürk'ün imzasını stilize eden sanatçı Etem Çalışkan yaşamını yitirdi26 izlenme
Çeşme’den rant akıyor!62 izlenme
Erdoğan yine 'gaz' müjdesi verdi: Peki AKP iktidarı boyunca verilen diğer 'müjde'ler neydi?53 izlenme
Vatandaşa yeni kazık!1732 izlenme
20 yıl sonra tarih tekerrür edecek mi? Ek MTV iptal davasında tarih belli oldu31 izlenme
Açılışını Erdoğan yapmıştı, CHP’li başkan kapattı!109 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a dava tepkisi: "Ey bu davaların öz savcısı Erdoğan yargının arkasına saklanma"21 izlenme
Kulislere yakın isim açıkladı: "Fakıbaba’nın ardından AKP'de bir ismin istifası daha gündemde!"39 izlenme
EYT için başvurup emekli maaşı bekleyenler dikkat! 1 lira dahi borcu olsa...
Bir ilde daha toplu ulaşıma zam!
CHP'li vekil Mehmet Tahtasız açıkladı: TİGEM, 2 seyahat için 276 milyon lira harcadı iddiası
Erdoğan, "Avrupa'nın en ucuz benzini bizde" dedi ama... İşte gerçekler!