AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum 2024’ün açılışında yaptığı konuşma sırasında dün protesto edildi.
Erdoğan, "Gemiler Gazze'ye bomba taşıyor" diyerek konuşmasını bölen kişilere karşı, "Yavrum siyonistlerin burada dili ağzı olma. Aynen siyonistlerin dili ağzı gözü olmak suretiyle burayı provoke etmeye ne kadar çalışırsanız çalışın netice alamazsınız. Dünyadaki siyonistler Tayyip Erdoğan’ın nerede durduğunu çok iyi biliyor. Ama siz hala anlayamamışsınız” ifadeleriyle karşılık verdi.
9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Erdoğan'ın konuşması sırasında protestoyu gerçekleştiren iki kişi ile protestoya hazırlandıkları ileri sürülen diğer iki kişi salonda, kongre merkezi önünde de İsrail'le ticaretin kesilmesi yönünde sloganlar atan 5 kişi olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı.
Haklarında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla işlem yapılan protestocuların gözaltı süresi de bir gün uzatıldı.
"HUKUK DIŞI"
Avukat Fatih Erbican, gözaltındaki isimlerle görüştüğünü belirterek, olayın basına, kamera kayıtlarına yansıyan bir protesto olduğunu belirtti ve herhangi bir kanıt olmamasına rağmen "Cumhurbaşkanına hakaret"ten işlem yapılmasını hukuk dışı olarak niteledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"29 Kasım 2024 tarihinde Şişli ilçesi İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen TRT World Forum 2024 programı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğünce gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla saat 14.00’da program başlamış, saat 15.30'da toplantının yapıldığı salon içerisinde döviz açarak ve bağırarak protesto eden Ş.Y. ve E.T. ile slogan atmak üzere hazırlık yaptığı belirlenen G.E. ve M.Ö. isimli şahıslara müdahale edilerek şahıslar yakalanmıştır.
Saat 16.00 sıralarında ise İstanbul Kongre Merkezi önü arama noktasına gelerek protesto amaçlı toplanan grubun slogan atmaya başlaması üzerine şahıslara eylemlerinin yasal olmadığı ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmasına rağmen uyarıları dikkate almayarak slogan atmaya devam eden M.S.E., F.M.E., F.D.G., C.A. ve C.U. isimli şahıslar da yakalanmıştır. Konu ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam etmektedir."
Tele1
Ünlü baklavacılar FETÖ davasından beraat etti!127 izlenme
Vicdansızlığın böylesi: Hatay’da depremin yıktığı eve 1205 lira elektrik faturası geldi65 izlenme
Konya'da erkek çocuklara 'her yolla' cinsel istismarda bulunan 'badeci şeyhe' tahliye!56 izlenme
RedHack Demirören'i hackledi!564 izlenme
TÜİK'in enflasyon verilerine ilişkin çarpıcı yorum! "Asgari ücret 2 ayda 2021'in gerisine düştü"62 izlenme
Deprem sonrası milyonlar yasta, AKP'lilerin 'keyfi yerinde': Kahkaha attılar!36 izlenme
Üç yıl önce işaret ettiği bütün binalar yıkıldı! Kimse onu dinlemedi ne belediye başkanı ne de vali54 izlenme
AKP'li belediye yaptı yapacağını: 6 ayda yüzde 57 zam!97 izlenme