Cumhurbaşkanı Erdoğan 1603 TL olan asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor. Ya eline diline dursun” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Sinop İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.
Erdoğan, “Dün asgari ücret açıklandı. Bin 603 TL. Asgari ücreti beyefendiler beğenmiyor. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı. Biz bunu geçen yıl bin 404’e çıkardık. Şimdi ise yüzde 14,3’lük artışla bin 603 TL’ye çıktı. Ya eline diline dursun. Nereden nereye. Asgari ücreti 9 kat arttırmış olduk. Hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik.
İstihdamı teşvik etmek için bu asgari ücrete 100 lirada işveren teşviki uyguluyoruz. Türkiye zenginleştikçe 81 vilayetin her biri payını alacaktı Kişi başına düşen gelir 3 bin 500 dolardı. Bugün ise kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar oldu. Asgari ücret de büyük bir artışla bin 603 lira. Bizim için siyaset bir amaç değil bir araçtır. Siyaset makam ve mevki kapısı değil millete hizmet etmenin ve ülkeyi layık olduğu seviyelere taşıma kapısıdır. Türkiye son 15 yılda hangi sorumluluğu üstlendiyse hepsinin hakkını fazlasıyla vermiştir” diye konuştu.
http://halktv.com.tr/erdogandanasgariucretaciklamasielinedilinedursun271795
CHP asgari ücret önerisini açıkladı: En az 3 bin 100 TL!108 izlenme
Türkiye kan kaybediyor: Genç nüfus yurtdışına göçüyor25 izlenme
Yıllar önce rehineleri teslim alan isim anlattı: Hükümet istese 13 canı kurtarırdı48 izlenme
Darp edilen Migros işçisine 1 yıl hapis, darp eden özel güvenliğe 1 gün para cezası53 izlenme
Kadına şiddet bitmek bilmiyor! Hem tacize uğradı, hem öldüresiye dövüldü!79 izlenme
CHP’li vekillerden İstanbullu seçmen atağı!93 izlenme
Bakanlık adına bu açıklamayı tarikat mı yaptı! Böyle devlet mi yönetilir?49 izlenme
AKP’li belediye vatandaşın arazisine el koydu!139 izlenme