TRT World Forumu’na gönderdiği bir video mesajla katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla bu alanda büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. “Kimi zaman mevcut hukuk sistemi bile yetersiz kalıyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
– Kötülük yapanın, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin adı özgürlük olamaz. Daha vahimi ise, sosyal medya platformlarının artan mağduriyetler için bir çalışma içine girmemesidir.
– Hiçbir şirketin ve kimsenin hukukun üstünde olmadığını vurguluyoruz. Sosyal medya şirketlerine ülkemizde temsilcilik bulundurma zorunluluğu getirdik. Vatandaşlarımızı ve yetişkinlere nazaran daha hassas durumda olan çocuklarımızı korumayı amaçlıyoruz.
– Temennimiz bu kurumların gönüllü bir şekilde çağrımıza kulak vermesidir. Aksi taktirde Türkiye, vatandaşlarının haklarını korumayı sürdürecektir.
10 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ
Sosyal Medya Yasası olarak da ifade edilen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de temsilci belirlemeleri için verilen süre, 2 Kasım’da sona erdi.
Söz konusu süre içinde sosyal medya şirketlerinden bazıları Türkiye temsilcisini belirleyerek BTK’ye bildirdi. Verilen sürede Türkiye’de henüz temsilci belirlemeyen Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Periscope, Tiktok gibi şirketlere 10’ar milyon lira idari para cezası verildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikaerdogandansosyalmedyadevlerinegozdagi6149082/
Eşine hakaret’ten FETÖ’ye yazdığı şarkıya kadar… İşte CHP’lileri hedef alan İsmail Türüt’ün kirli sicili!327 izlenme
Melih Gökçek belediye bütçesi ile evini döşemiş!13 izlenme
Süper Lig'de bir ilk: İlk kez dijital hakem ataması yapıldı.23 izlenme
Dalgaların arasında ceviz kabuğu gibi... Batan geminin son görüntüsünü Bakan paylaştı29 izlenme
1,5 milyon kişinin GSS borcu siliniyor5 izlenme
Çalışana enflasyon darbesi! 17 bin liralık asgari ücret 11 bin 570 liraya indi17 izlenme
Erdoğan'ın hedefinde yerel yönetimler var! Belediyelerin yetkileri daraltılıyor!8 izlenme
Pişkin taksici hastaneye giden müşterileri yarı yolda bıraktı35 izlenme
30 Ağustos Zafer Bayramı yasağına sosyal medyada tepki yağdı!
Erdoğan Trump görüşmesi öncesi ABD mallarına ek vergi kaldırıldı!
Tayyip Erdoğan neden iktidara getirildi ? Darbe olayına ve yaşananlara bir de bu açıdan bakın !
"İBB Çalışıyor" sloganı boşuna değilmiş! AKP döneminde neler olmuş neler!