Hükümetin ekonomi politikaları nedeniyle hızla artan konut fiyatları ve kiralarla ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, yanlarına kalmayacaklarını söyledi ve boş evlere de vergi gelebileceğinin sinyali verdi.
Erdoğan’a sorulan, “Yüksek kiralarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Sektör temsilcileri, sadece İstanbul’da 100 bin âtıl konut olduğunu söylüyorlar tamamlanmamış, yarım kalmış. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş duran evler de kira fiyatlarını etkiliyor. Bazı ülkeler boş duran evlerden yüksek vergi alıyor bilgisi var. Böyle bir şey olabilir mi Türkiye’de de?”
sorusuna Erdoğan şu şekilde cevap verdi:
“Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak.
Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir.”
Yeniçağ
AKP'lilerin ormandaki cenneti ortaya çıktı: Kaçak yapının içinde yok yok41 izlenme
İnfial yaratan sahte ‘Gizli Belge’ iddialarına soruşturma başlatıldı163 izlenme
Hatay’da Suriyeli seçmen sayısı yüzde 85 arttı!40 izlenme
AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi! Erdoğan'a tartışma yaratacak sınırsız yetki!482 izlenme
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın Suriyeli isyanına soruşturma!491 izlenme
İşçinin elinden sendikaları da aldılar: 20 yılda tarihi düşüş32 izlenme
İsyan etti: "İnternette 100 - 200 TL'ye satılıyor"15 izlenme
Cristiano Ronaldo, milli formayı terlettiği 14,5 yıl sonra ilk kez A Milli Takım'da yedek kulübesindeydi.54 izlenme