AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyetimizde Şehir ve Mekan" temalı Şehircilik Zirvesi ile Kentkırım Sergisi'nin açılışına katıldı.
Sergiyi gezen Erdoğan, burada enkaz fotoğrafları ve kalıntılardan yapılan bir çalışma önüne geçerek poz verdi. Erdoğan'ın fotoğrafına CHP Grup Başkanvekili Murat Emir sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

Söz konusu fotoğrafın 23 yıllık AKP iktidarının temsili olduğunu belirten Emir, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımlara sahne olan Hatay'da enkazların hala kaldırılmadığını hatırlatarak, "Bu fotoğrafa iyi bakın! 23 yılı daha iyi özetleyen bir fotoğraf olamaz. Yıkılmış bir şehrin enkazında, halkın acısı üzerine kurulmuş bir iktidarın fotoğrafıdır bu. Hatay hâlâ yıkık, hâlâ sahipsiz. Oysa enkazın başında, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez” diyerek milletin felaketini pazarlık konusu yapan bir Erdoğan vardı." dedi.

Çalışmada yer alan 'Kent Kırım' ifadelerine dikkat çeken Murat Emir, tepkisini şöyle sürdürdü:
Türkiye'de otobana 47,50 TL veren gurbetçinin isyanı 'Ben Avrupa'yı karış karış geziyorum 1 kuruş ödemiyorum, 1 haftada tüm dengem bozuldu. Avrupa kapıları açsa herkes kaçacak!'70 izlenme
Kadın bakandan akılalmaz gaf26 izlenme
"Katar, Türkiye'den yatırımlarını çekiyor"133 izlenme
Meclis'te İliç tartışması: "Modern bir ülkede bakan istifa eder!"28 izlenme
AKP döneminden dolayı Belediyeye 37,5 ton ‘lop et’ haczi!322 izlenme
Vatandaştan zam tepkisi: "Az, bu insanlara az. Bu millet hak ediyor. İnsanlar hak ettiği şekilde yönetilir. Fırsat vardı, değerlendiremedik"41 izlenme
Yolsuzluk itiraflarında bulunmuş, AKP'den istifa etmişti: Eski belediye başkanından AKP’lilere zehir zemberek sözler!46 izlenme
KÖİ raporlarına milyarlık sansür!44 izlenme
İmamoğlu'ndan Avrupa'ya mesaj: "Bu mücadele yalnızca Türkiye'nin değil"
Konkordato banka borçlarında 15 milyar lirayı aştı!
İmamoğlu erişim engeli olan Instagram’dan canlı yayın yaptı: "Güçsüz yöneticilerin başvurduğu bir yöntem. Bu yanlıştan vazgeçin"
Erdoğan’ın yolunu kesip torpil istedi