Sağlık Bakanlığı'nın son açtığı 2 bin 739 hekim kadrosuna sadece 774 doktor başvuru yaptı. 22 branşta ise tek bir doktorun başvurusu yer almadı. Doktor açığı buna bağlı olarak hastalırın randevu almaları giderek zorlaşırken Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerindeki doktor açığını kapatmak için 65 yaş üstü hekimleri göreve çağırdı.
Doktorlar ise maaşları, sağlıkta şiddet, çalışma süreleri ve liyakatsız atamalar nedeniyle kamuda çalışmak istemiyor. Bu da randevu çilesinin artması hastanelerde uzun kuyruklar demek...
Bu sorunlar çözülmediği sürece hastayı muayene edecek hekim, ameliyat edecek cerrah bulunamayacağı belirtildi.
2023 yılının ilk 6 ayında Sağlık Bakanlığı'nın bu çağrısına sadec 12 doktor başvurdu. Yeni çağrıya kaç doktorun başvuru yapacağı merakla bekleniyor. Sağlıkçılar ise kamu hastanelerinde binlerce doktor açığı olduğu belirtiliyor. Bu çağrının çözüm değil çaresizlik olduğu ifade edildi.
Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Varsın gidiyorlarsa gitsinler." demişti.
Türk Tabipler Birliği'nin (TBB) verilerine göre 2023 yılının ilk 9 ayında 2 bin 285 doktor yurt dışına gidebilmek için 'iyi hal belgesi' başvurusu yaptı.
KRT
Karlı havada yürek ısıtan görüntüler: Gerede Seyit Mithat Dayıoğlu Ortaokulu'nda öğrenciler, okul müdürünün sürpriz anonsuyla kar topu oynamaya çıktı43 izlenme
Malatya’da güçlendirme yapılan okullar yıkıldı49 izlenme
AKP'li belediyeden 'pes' dedirten zamlar!83 izlenme
Kabataş tezgahçısı sordu: Neden parlak beyinlerimizi ülkemizde tutamıyoruz?489 izlenme
Türkiye’deki büyükelçiliklerden “Yeni terör saldırısı” uyarısı58 izlenme
AKP'li belediyeye haciz kararı!89 izlenme
Üniversitede yemek zammını protesto eden öğrenciler gözaltına alındı39 izlenme
Yeni bilirkişi raporu ortaya çıktı! İzmir'deki facia adım adım böyle gerçekleşmiş39 izlenme
Anayasa Profesörü Gözler: Türkiye’de İslam hukukuna geçişin hazırlıkları yapılıyor
İBB Meclisi'nde İmamoğlu gerilimi: "AKP- Yargıya baskı için aday yapıldı. CHP- Bu yüzden tutuklandı, korktunuz. Milletin iradesi eksik tecelli ediyor"
AKP-MHP oylarıyla peşkeş çekilmişti: İBB, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ni geri alıyor
CHP, Halk TV ile sözleşmesini feshetti