Milyonlarca yurttaş, 10 bin TL emekli maaşı veya 17 bin TL asgari ücret ile ekonomik krizin pençesinde geçim mücadelesi verirken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ordusu için yeni bir harcama rekoruna imza atıldı.
“Kamuda tasarruf” yapılacağı iddia edilirken Erdoğan’ın koruması ordu için kesenin ağzı sonuna kadar açıldı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) verilerine göre, bu yılın ilk üç ayında Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 616 milyon 186 bin TL harcadı.
Erdoğan’ın koruma ordusu için sadece ocak, şubat mart ayları arasında yapılan harcama ise günlük 6,7 milyon TL’ye geliyor. Bu para da güncel asgari ücret veya en düşük emekli maaşı ile karşılaştırıldığında ortaya daha çarpıcı bir sonuç çıkıyor.
Buna göre, koruma ordusu için yılın ilk üç ayında harcanan para 61 bin 618 emeklinin bir aylık maaşına denk geliyor. Ayrıca bu para 36 bin 246 asgari ücretlinin de bir aylık maaşına denk.
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı korumaları için yapılan harcama, Emniyet’in İstihbarat Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı gibi birçok birimini de geride bıraktı.
HER YIL KATLANIYOR
Koruma giderlerinin yıllara göre dağılımı:
» 2020: 263,1 milyon TL
» 2021: 306 milyon TL
» 2022: 526,1 milyon TL
» 2023: 1 milyar 77 milyon TL
AİLESİNİ DE KORUYORLAR
Erdoğan’ın yüzlerce araçlık konvoyu hep gündemde oldu. Erdoğan’ın konvoyunu helikopterler de korurken, gezdiği şehirlerde hayat ve trafik kilitlendi, yurttaşlar saatlerce trafikte bekletildi.
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şu şekilde ifade ediliyor:
"Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir."
BirGün
Bunları dikkate almayın! Corona virüsü hakkında hurafeler160 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a Zor Soru: Pazara girdiniz mi?40 izlenme
CHP'li Erdoğdu: Erdoğan ve ekibi gidici94 izlenme
Ödemiş yangınında can kaybı 3'e yükseldi21 izlenme
Dekandan Alpay Özalan'a saldırı tebriği: "Çok şık oldu"33 izlenme
Bakan 'çağı yakalayacağız' dedi, Bakanlık hafız kursu açtı!101 izlenme
Hazine garantisi Süper Lig’den daha büyük!74 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz İliç raporunu açıkladı: “Murat Kurum acilen istifa etmeli”37 izlenme
İBB’nin pandemi sürecindeki kriz yönetimine ‘uluslararası altın küre’ ödülü!
Erdoğan'ı kızdıracak sözler! "AKP'li vekiller 'Bu hikâye bitti' diyor"
AKP'li isimler Rasim Ozan Kütahyalı'yı topa tuttu: 'Bu gece alınması lazım'
Bugünkü kararın ardından savaşı tamamen kaybetti