ABD’de kurulan Türken Vakfı’nın başında bir ABD vatandaşının olduğunu belirten CHP lideri, “Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından AKP yöneticileri arka arkaya canlı yayınlara bağlanarak yalanlama yarışına girdiler. Siyasetin gündemini belirleyen Türken Vakfı’yla ilgili bir hamle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.
Sabah'ta yer alan habere göre; Erdoğan, vakfın hamlelerini destekler nitelikte bir kararla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatı TÜRGEV’e bağışladı. TÜRGEV de; söz konusu tazminatı TÜRKEN Vakfı’na bağış olarak gönderme kararı aldı.
Eski Bakan'dan AKP ve Bahçeli’yi çıldırtacak İmamoğlu açıklaması44 izlenme
Kredi kartı borcundan takibe düşenlerin sayısı patladı!64 izlenme
Eski SPK Başkanı için soruşturma izni istenmişti: Bakan Şimşek teftiş kurulunu görevlendirdi19 izlenme
AKP ilçe başkanından büyük skandal! CHP'li belediyenin hastaneye gönderdiği yardımları toplattı!66 izlenme
Karı-koca perdeleri açık şekilde cinsel içerikli film izledi, komşusu isyan etti55 izlenme
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde asıl 'fail' gizleniyor mu?73 izlenme
Bu hazine arazileri Katar’a satılacak!178 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Biz sizin faturanızı ödeyelim’ diyen AKP’lilere sert cevap!63 izlenme
Tutuklama kararından sonra İmamoğlu'ndan ilk açıklama
Özlem Çerçioğlu, 2022'de AKP'ye geçen Nazilli Belediye Başkan'na böyle tepki göstermişti: "Hakkımı helal etmiyorum"
Rusya-Ukrayna savaşından en acı fotoğraf geldi: Bir aileyi yok ettiler...
Muharrem İnce kurultay için imza verdi