Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve ailesi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesini koruyan koruma ordusu için bu yılın ilk dört ayında harcanan para 100 milyon TL’yi aştı. Koruma ordusu için harcanan para kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele eden birimlerin bütçesini geçti.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarına göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 2020 yılında tam 263 milyon 627 bin TL harcadı.
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şöyle:
“Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

https://www.milligazete.com.tr/haber/7287513/cumhurbaskanierdoganin4aylikkorumagideridudakucuklatti
PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor32 izlenme
Ülkeni sevmek böyle olur! Takaaki dersi: Japon vekil konuştu, biz utandık49 izlenme
Taliban'dan kaçan Afganlar Türkiye'ye geliyor81 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "SGK'ya hiçbir borcumuz yoktur"36 izlenme
Bakan Kpca açıkladı: 61.764 yeni vaka tespit edildi, 85.552 kişi sağlığına kavuşurken, 221 kişi hayatını kaybetti!56 izlenme
Vatandaşın enflasyonu ne kadar oldu? İşte korkunç rakam!188 izlenme
İspanyollar Türkiye'nin talebini kabul etti; sırları saklayan cep telefonu gidiyor22 izlenme
Erdoğan'a bütçe yetmedi: 3.1 milyar lira bütçesi olan Saray'a, yedek ödenekten 800 milyon lira aktarıldı!52 izlenme