Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gazeteci Cem Bahtiyar hakkında hazırlanan iddianamede, Twitter’da “Erdoğan yargılanacak 21 Cenevre’de olabilir” yazılı görselin altına Bahtiyar’ın “Erdoğan’ın yargılanması için 50 bin imza Birleşmiş Milletler’e sunulacak” yorumu da suç sayıldı. Bahtiyar ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek hiçbir terör örgütü ile bağlantısı olmadığını dile getirdi.
Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuşan gazeteci Cem Bahtiyar konuyla ilgili, “İçerisinde hiçbir kötü söz içermeyen, hangi tarafa çekerseniz çekin hakaret anlamına getiremeyeceğiniz 3 kelime, suçlamaya delil olarak yazılmış. En ufak bir eleştiriye bile tahammülsüz bu kibrin saltanatında, adalet sarayları da ne yazık ki birer yargı noterine dönüşmüş durumda” dedi.
Bahtiyar, 200 bine yakın yurttaş hakkında benzer absürt isnatlarla soruşturma açıldığını hatırlatarak, “Biz gazetecilerin üzerindeki baskıları bir yana bırakalım, sıradan bir sokak röportajında fikrini beyan eden, ekonomik sorunlardan bunalmış vatandaşlar apar topar gözaltına alınıyor. Ülkenin kanayan yaralarına dair haber, yazı ve sair bir paylaşımınızla terörize ediliyor, hiyerarşisini, tarihini, amacını hatta belki açılımını bile bilmediğiniz örgütlerle kolayca ilişkilendirilebiliyorsunuz. Gazetecilere yıldırım hızıyla ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan soruşturma açan savcılar, suçları yargı önünde tescillenmiş, hükmü verilmiş çete liderlerine sahip çıkan siyasilere kılını kıpırdatamıyor. En ufak bir eleştiriye bile tahammülsüz bu kibrin saltanatında, adalet sarayları da ne yazık ki birer yargı noterine dönüşmüş durumda” diye konuştu.
https://tele1.com.tr/erdoganinaciklamasinayavheheyorumunuyapangazeteciyehapisistemi299325/
Devletin müşaviri parti liderini böyle tehdit etti!399 izlenme
Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu vakfın başkanının dolandırıcılık davasına takipsizlik!102 izlenme
260 milyonluk borcu halka yazacaklar!497 izlenme
Pes! AKP'li belediye "belki şehit gelir" diye şehitlik yaptı!116 izlenme
İBB'nin yandaşlara aktardığı yüz milyonlarca liraya ilişkin haberlere erişim engeli!203 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka 160.979’a, can kaybı ise 4.461’e yükseldi!87 izlenme
Öğrenciler kirliliğe mahkum! Belediyenin temizlik ekibi okula alınmadı18 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'cennetten ev' vaat etti !2066 izlenme