İstinaf mahkemesi, Uğur Dündar’ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılanan sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararını onadı.
Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl Mart ayında beraat kararı verilmişti.
Yerel mahkemenin kararının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Erdoğan’ın avukatlarının itirazını reddederek yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.
Ceza Dairesi kararında, şu ifadelere yer verdi: “Sanıkların savunmaları ve tüm dosya kapsamı ile sanığın leh ve aleyhindeki toplanan tüm kanıtları inceleyip, irdeleyen ve iddianın reddine ilişkin sebepleri karar yerinde ayrı ayrı gösteren, savunmayı tercih nedenlerini açıklayan, aleyhteki kanıtları hükümlülük için yeterli görmeyen mahkemenin beliren takdir ve kanaati karşısında istinaf başvurusunda bulunan O Yer Cumhuriyet savcısı ve katılan vekilinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla İstinaf başvurularının esastan reddine…”
Selçuk Üniversitesi'nde Hipokrat Yeminine sansür! Öğrencileri orijinal andı okumaya başlayınca yönetim tarafından ışıklar kapatıldı, perde indirildi!40 izlenme
28 Şubat 2022: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dönüş deklarasyonu tam metni73 izlenme
Bakanlık açıkladı! İlaçlara fahiş zam!57 izlenme
Hatay'da rezerv alan protestosunda polis depremzedeye yumruk attı!28 izlenme
Arka masasında oturduğunu fark ettiği husumetlisine kurşun yağdırdı32 izlenme
Kültür Bakanı'nın eşi Pervin Ersoy, polise şemsiye tutturup çantasını taşıttı!58 izlenme
Erdoğan, FETÖ'nün derneği için böyle himmet istemiş !2618 izlenme
Ümit Özdağ eski husumetlisi Soylu’ya acımadı, eski sözleriyle yerin dibine soktu! “Kıblesi yok. Güce tapıyor”18 izlenme
İşte 7 anket firmasının İstanbul sonuçları
AKP Genel Merkezi önünde polis intiharı
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "İSKİ, İstanbullu’ya temiz su temin ettiği Sazlıdere Barajı için her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’na '1 Milyon 536 Bin Dolar' ödeme yapıyor"
İYİ Partili bir yöneticiden Kılıçaroğlu'na HDP ile ilgili şaşırtan soru! CHP başkanı bir an bile takılmadan cevap verdi.