ABD'nin Venezuela'ya yönelik sabah saatlerinde başlattığı askerî operasyonun ardından, AKP cephesinden ilk açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'den geldi. Ertem, sosyal medya hesabından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek verdi.
Ertem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Soykırımcı ABD, Ortadoğu'da katil İsrail'le birlikte yaptığı emperyal haydutluğa Venezuela'ya saldırarak devam ediyor. Venezuela halkının ve Başkan Maduro'nun yanındayız! Bu haydutluk cezasız kalmamalı."
Ancak kısa süre sonra Maduro'nun ABD güçlerince esir alındığı haberlerinin yayılması üzerine Ertem bu paylaşımını sildi.
Cumhurbaşkanlığı veya Dışişleri Bakanlığı’ndan ise konuya ilişkin herhangi bir resmî açıklama yapılmadı.
ABD, Venezuela’ya hava saldırısı düzenledi. Gece boyunca başkent Karakas bombalandı. Patlamalar sonrası ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun kendi emriyle yapıldığını duyurdu.
Trump, Truth Social’da yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela’ya ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik geniş çaplı bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmiştir. Maduro ile birlikte eşi de yakalanarak ülke dışına çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı. Operasyonun ABD kolluk kuvvetleriyle yürütüldüğünü belirten Trump, basın toplantısı yapılacağını da duyurdu.
ABD’li yetkililer, Maduro’nun Delta Force özel birimi tarafından rehin alındığını CBS News’e açıkladı. Saldırı, Karayipler’e yapılan uzun süreli askerî yığınağın ardından geldi. ABD, son haftalarda Venezuela açıklarında iki petrol tankerine el koymuş, uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle 30’dan fazla tekneyi hedef almıştı.
Venezuela yönetimi, Maduro’nun yaşadığına dair kanıt talep etti.
Veli Ağbaba, İBB’den 2.1 milyon lira burs alan Ravza Kavakçı’nın bir skandalını daha ortaya çıkarttı: Tezi aşırma çıktı!80 izlenme
Ağır hasarlı binaya sipariş teslim etmeye giden kurye isyan etti: '35 TL’ye canımı mı vereyim?'46 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Milletimiz bir avuç insanı mutlu edenlerden bıktı, onları evine yolladı"24 izlenme
Türkiye Avrupa'nın en fakir üçüncü ülkesi oldu: Hayal dahi edemeyeceğimiz ülkeler bizi geçti!21 izlenme
Bodrum Cennetkoyu cehenneme çeviren Cengiz İnşaat’a bir kıyak daha22 izlenme
Okulları kir basınca Bakanlık personel almaya karar verdi!21 izlenme
Canlı yayında skandal olayı açıkladı: "ABD'li Büyükelçi'den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ağır hakaretler"29 izlenme
Bahis skandalında olay iddia! "İstifa edin isimleriniz gizli kalsın"16 izlenme