Türkiye'de İHA teknolojisinin Britanya merkezli şirketlerden aldığı destekle büyüdüğü belirtilen makaleye yanıt veren Bayraktar "Sizden almıyoruz, hiç almadık.Her koşulda çalışmadığı gibi çok pahalı. Çok daha gelişmişini, uygun maliyete kendimiz özgün tasarlayıp ürettik" dedi.
The Guardian'da yayımlanan Dan Sabbagh ve Bethan McKernan imzalı makalede, Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı alanında dünyanın ikinci en büyük gücü olmaya yaklaştığı ve bunun kaynağında Brighton'da bulunan bir fabrikanın yardımları olduğu belirtildi. Makalede, "Bayraktar TB2 İHA'ları Türk bir şirket tarafından üretiliyor olsa da Brighton'da bulunan EDO MBM Teknoloji şirketinin Hornet füze rafı olmadan geliştirilemezdi" ifadeleri yer aldı. Makalede, Jane's Defence Review dergisinden 2016 tarihli bir yazı kaynak gösterilerek, İHA'ların üretiminin başlangıcında Hornet füzelerinin Bayraktar TB2'lerin üreticisi Baykar'a tedarik edildiği öne sürüldü.
Makalede Türkiye güvenlik güçlerinin dört yıl içinde 86 SİHA'dan oluşan bir filo oluşturduğu ve dünya çapında İHA alanında öne çıktığı yazıldı.
Baykar Teknik Müdürü Bayraktar, makalede Türk İHA teknolojisinin Britanyalı bir şirketin katkılarıyla geliştiğinin belirtilmesine Twitter üzerinden tepki gösterdi. Bayraktar, şunları söyledi: "Mekanik kilit.Sizden almıyoruz, hiç almadık.Her koşulda çalışmadığı gibi çok pahalı. Çok daha gelişmişini, uygun maliyete kendimiz özgün tasarlayıp ürettik. Şurasını doğru yazmışsınız, Türkiye SİHA teknolojisinde dünyada ilk 3’te. Kendi göbeğini kendin kes"
https://halktv.com.tr/turkiye/erdoganindamadiingilizgazetesiyletartisti411321h
Seçim anketinde dikkat çeken sonuç: Erdoğan ile muhalefet arasındaki fark iki haneye çıktı!33 izlenme
AKP'li vekiller bu bedduaya amin dediklerine pişman oldu 'Bu mektubu devlet arşivine sokanların Allah belasını versin !'237 izlenme
AKP kartvizitleri de belediye kasasından15 izlenme
Yılbaşı akşamı evde iki tek atmanın bilançosu: Gel de içme!29 izlenme
İhracatçılardan Asgari Ücret Açıklaması: 500-600 Dolar Olursa Rekabet Gücümüzü Kaybederiz21 izlenme
Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışan mühendislerden uyarı: Apartman inşaatı bile daha ciddi yürütülür125 izlenme
Cani Semih Çelik de onlardandı: Kim bu 'inceller'?23 izlenme
Milyonluk Mercedes'i olan Diyanet 'milli ürün' önerdi!92 izlenme
Hatay depremlerinde hasar alan Adana Balcalı Hastanesi tahliye edildi, hastalar ortada kaldı
ABB’nin deprem çadırları Erdoğan’ın ziyareti öncesinde kaldırıldı, yerine AFAD çadırları kuruldu!
Rakıya zam geldi!
CHP'li isim paylaştı: "Yıllık 552 milyona helikopter kiralandı"