Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yöneticisi olduğu savunma sanayi şirketi Baykar Savunma ile Ukrayna devlet silah ticaret şirketi Ukrspetseskport arasında yüksek hassasiyetli silah ve havauzay teknolojileri alanında ortak şirket kurulduğu duyuruldu.
Ortak şirketin, yüksek hassasiyetli silah ve havauzay teknolojileri alanında faaliyetlerini yürüteceğinin kaydedildiği açıklamada, “Ortak girişimin asıl görevi, her iki ülkenin savunma kapasitelerini bir araya getirerek, kendi orduları için yeni modern silah örneklerini seri üretime geçirmektir” ifadesine yer verildi.
Şirketin yürüteceği ilk projelerden birinin, yeni nesil İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirilmesine yönelik olacağının belirtildiği açıklamada, “Bu İHA, yüksek uçuş seviyelerinden ayrıntılı keşifler yapabilecek, havada saatler geçirebilecek, kayda değer bir hızlanmaya sahip olacak ve çok çeşitli yüksek hassasiyetli silahlara saldırı yapacak” bilgisi paylaşıldı.
https://halktv.com.tr/gundem/erdoganindamadiukraynaileortaksilahsirketikurdu401429h
Sanatçılardan, Onur Şener’in öldürülmesine tepki: "Bu ülke bitti artık"36 izlenme
Sokak röportajındaki kadın isyan etti: "Türkiye 20 senedir geriye gitti, yobazlaştı. Açlıktan insanların nefesi kokuyor. Emekli olduğum zaman bir ev hayali kurardım. Hayal bile kuramıyor insanlar"46 izlenme
Avrupa’ya tonlarca uyuşturucu taşıyan Nenad Petrak neden Türkiye’ye kaçtı? İşte sebebi…38 izlenme
Türkiye’nin tapusu 100 yıl önce bugün alındı37 izlenme
Çiftlik Bank’tan sonra Türkiye’ye şimdi de ‘Tanker Bank’ çarptı!322 izlenme
Kuzey Kore’de covid-19 paniği37 izlenme
CHP'den ilk açıklama geldi! "Bu FETÖ taktikleridir bize sökmez!"69 izlenme
MHP'nin kilit isminden cezaevindeki CHP'li başkana övgü9 izlenme
Türkiye genelinde 50 mağazası olan Beta Ayakkabı konkordato istedi!
"Okullar özel okul ücretleri ödensin diye mi açılıyor?"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Atatürk'ü hatırlatan Cem Davran'ı hedef aldı
Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: ‘Bilmiyorsanız, bu konulardan bahsetmeyeceksiniz’