Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan, konuşmasında İmralı Süreci'ne işaret ederek AKP, MHP ve DEM Parti olarak ortak yol yürüyeceklerini şu sözlerle açıkladı:
"Onlarla da bu süreci görüşüyoruz, konuşuyoruz ve onlar da çok mutlu. Türkiye'deki bu gelişmeler, hele hele dünkü atılan adımlar Irak'ta çok farklı sesler meydana getirdi. Suriye'deki Kürt kardeşimin de huzur, barış ve emniyet içinde yaşaması bizim olmazsa olmazımızdır. Ve Türkiye Büyükelçisi biliyorsunuz Suriye aynı zamanda sorumlusu, Suriye'nin aynı zamanda adeta temsilcisi. Onlar da Suriye'de görüşmeleri, toplantıları yaptılar ve oradan verilen mesajlar da gerçekten çok çok olumluydu, çok çok bizler için de sevindiriciydi. Böyle bir iklimin süratli oluşması için yeni Suriye hükümeti ile ve uluslararası ortaklarımızla çalışmayı sürdürüyoruz. Orada da terör defterinin kapanacağına, kardeşliğin kazanacağına, birlik, beraberlik ve bütünlüğün kazanacağına yürekten inanıyorum. Şimdi AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Dem biz en azından üçlü olarak bu yola beraber yürümeye kararı verdik."

Erdoğan'ın "AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik" ifadeleri, AKP ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde olmamasına dikkatlerden kaçmadı.
Murat Yetkin'in bugün yayımladığı yazısında Erdoğan’ın bugünkü konuşmasındaki 'süreç ittifaklarına' odaklanırken, Erdoğan’ın söylemlerinin DEM Parti seçmeninde nasıl yankılandığına vurgu yaptı.
Yetkin, yazında şu ifadelere yer verdi:
“Erdoğan konuşmanın bir yerinde PKK’nın 11 Temmuz silah bırakmasını kastederek ‘Türkiye kazanmıştır’ dedi. Şu anda PKK’yı daha fazla ajite etmemek için pek kullanılmıyor bu ifade.
Diğer ikisi tartışmaya açık unsurlardı. Biri, konuşma boyunca birkaç kez vurguladığı TürkKürtArap ‘birlikteliği’ mesajıydı. Oraya birazdan geleceğim.
O İFADELER RESMİ METİNLERDE YER ALMADI
Diğeri de bu süreçte AK Parti, MHP, DEM birlikteliğiydi. İlk aşamada pek çok yayın kuruluşu haberi buradan gördü. Ama ilerleyen saatlerde bu durum değişti. Çünkü konuşmanın bu kısmına Cumhurbaşkanlığı sitesinde de AK Parti sitesinde de yer verilmediği görüldü.
Bu sözler akla ister istemez PKK’nın silahsızlandırılması yoluyla Kürt sorununa siyasi çözüm bulma, ya da resmi adıyla Terörsüz Türkiye sürecinin yeni Anayasa çalışmaları konusunda da geçerli olabileceğini getiriyordu. AK Parti ve MHP’nin parlamentodaki sandalye sayıları yeni Anayasa taslağını referanduma götürmeye yetmiyordu ama eğer DEM’in katılımıyla bir ‘süreç üçlüsü’ oluşmuşsa, bu üçlü Erdoğan’ın yeniden aday olup seçilebilmesi için erken seçim kapısını da açabilirdi. Tabii DEM seçmeninin bu durumda parti kararına tam uyacağı varsayımıyla.
DEM Partili Pervin Buldan bu iş birliğinin ‘sadece süreç’ için geçerli olduğunu söyledi; daha fazlası değildi. Erdoğan’ın çıkışının DEM yönetimi seçmeni gözünde zorladığı anlaşılıyor.”
Erdoğan’ın “Altını çizerek söylüyorum, Cumhur İttifakı olarak AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM heyetiyle de birlikte bu süreci evelallah pişirerek geleceğe taşıyacağız” ifadeleri AKP’nin ve Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde yer verildi.
Ayrıca Erdoğan’ın konuşma metninde, "Gazi Meclisimizin sürece sunacağı güçlü katkının yürütülen çalışmalar açısından kritik önemde olduğu kanaatindeyiz. İşte bu süreçte rahmetli Sırrı Süreyya kardeşimizle, ardından Pervin Buldan Hanımefendi’yle ve Mithat Sancar’la bu hafta bir araya geldik, oturduk, konuştuk. Beraber, birlikte bu yürüyüş için neler yapabiliriz bunları konuştuk. Demek oluyormuş, daha güzel şeyler olacak" ifadelerine de yer verildi.
AKP’li ve MHP’liler Maltepe'deki oy sayımının yapıldığı salonu bastı, arbede çıktı, sayım durdu !444 izlenme
Orman yandı, çam balında tehlike büyüdü45 izlenme
165 milyar lirayı denize döktüler16 izlenme
Bağırsak Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?35 izlenme
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na 'yalan tanıklık' soruşturması26 izlenme
Bir inşaat devi şirket daha konkordato ilan etti!195 izlenme
En düşük emekli maaşı belli oldu: Cem Küçük hükümeti beklemeden net rakamı açıkladı48 izlenme
Ağaoğlu'nun itirafları yeniden gündemde: "İstanbul'da deprem olursa ordu bile giremez, ölen şanslıdır"87 izlenme
İmamoğlu Silivri'deki savunmasını yapay zekâ videosu ile paylaştı: Bilirkişi Davası'nın son duruşmasında neler söylediği ortaya çıktı
AKP ve MHP'den CHP'li başkanların meclis başkanı olmasını engelleyecek düzenleme
20 yıldır AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir şahıs: "Hükümetin istifa etmesini istiyoruz. Öleceğimi bilsem yine oy vermem!"
O isim Sedat Peker'i doğruladı!