Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Türk lirası karşısında döviz kurlarında yaşanan büyük artışla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.
Ünal paylaşımında şu açıklamalarda bulundu:
Bir FELAKETİN kıyısındayız! Naçizane önerim, şu önlemler derhal alınmalıdır: 1. Danışman, kurul vs gibi dış aktörler derhal devre dışı kalmalı, tüm yetki, inisiyatif, sorumluluk Ekonomi bakanına (geri) verilmelidir. Ekonomiye ilişkin sadece bakan, özgürce açıklama yapmalıdır.Merkez Bankası Başkanı derhal değiştirilmeli, gerektiğinde itiraz edebilecek, cesur, dirayetli, bağımsızlığını her şart altında koruyacak bir isim Merkez Bankası Başkanı atanmalıdır.
Cumhurbaşkanının ekonomiye ilişkin açıklamaları, Bakan ve yeni Merkez Bankası başkanına danışılarak titizlikle hazırlanmalı, “savaş” gibi kavramlardan uzak, güven veren açıklamalar yapması sağlanmalıdır.
Durumun vehameti ortadadır. Böyle bir dönemde susan herkes sorumludur. Bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek yetki, makam, söz sahibi herkesin vazifesidir. Doğruya çağırmak, uyarmak için herkes elini taşın altına koymalıdır.
https://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganineskicalismaarkadasindandovizkurundakiartisah101213.html
Rüşvetten tutuklanan Türüt'e devletten ihale yağdı11 izlenme
Aziz İhsan Aktaş davasında Zeydan Karalar dahil 9 kişi tahliye edildi!10 izlenme
Mansur Yavaş'tan Bakan Işıkhan'a 'Haciz' yanıtı: Belediyenin gerçek SGK borcunu açıkladı26 izlenme
‘Bütün okullar imam hatip olsun’ diyen AKP’li vekilin iki yüzlülüğü bakın nasıl ortaya çıktı!134 izlenme
TÜGVA devlet okulunda Hamas propagandası yapmıştı: Soruşturma başlatıldı23 izlenme
Şırnak’tan acı haber! 2 asker şehit oldu57 izlenme
Şimşek'in tasarruf genelgesi havada kaldı: Tanıtım harcamaları 6 kat arttı, kiralama giderlerinin yarısıyla uçak kiralandı28 izlenme
Çek, Sırp ve Yunanlar'dan tehlikeli tahrik: Atatürk'ün evi dert oldu10 izlenme