Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde doktorluğunu da yapan AKP eski Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, sosyal medya hesabından dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Yeniçağ'da yer alan habere göre Çömez, Erdoğan’ın Ağustos 2021’de enflasyon oranı yüzde 19.25 seviyesindeyken “Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil” sözlerini hatırlatarak şu ifadelerde bulundu:
“Ağustos 2021 %19.25 Nisan 2022 %61.14… Mümkünmüş…”

NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ağusots 2021’de A Haber’de katıldığı yayında faizlerde düşüşe geçileceğini vurgulayarak, "Enflasyon noktasında da Ağustos'u geride bıraktığımızda düşüşü göreceğiz. Şu anda bulunduğumuzun çok çok altında olur. Bunu da özellikle buradan sinyalini belli bir yerlere vermiş oluyorum. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Artık biz düşük enflasyona inşallah geçeceğiz." diye konuştu.

AKILLARA NEBATİ’Yİ GETİRDİ
Erdoğan’ın enflasyonun çıkmasının mümkün olmadığı sözlerinin hatırlatılması akıllara Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yakın zamanda Türk Lirası hakkında yaptığı yorumları getirdi. Nebati tıpkı Erdoğan gibi daha olumsuz bir senaryonun mümkün olmadığını belirterek “Bunlar bekliyorlar dolar kuru 20, 25, 30 lira olacak. Bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun” demişti.

Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen gençlere arkadaşından tepki: "Yazıklar olsun"28 izlenme
Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz’un tutuklanmasına yönelik talep reddedildi12 izlenme
İliç için hazırlanan bilirkişi raporu: “Anagold denetim yapmadı, çatlaklar, uyarılar dikkate alınmadı, solüsyon verilmeye devam edildi”24 izlenme
YSK’dan ara karar! MHP’nin talebi kabul edildi254 izlenme
AKP'nin Ankara paniğinin resmi: Suya bir anda yüzde 30 indirim!309 izlenme
Rektörden kendi ödeneğine % 600’lük rekor artış!182 izlenme
Paylaş ki, Soytarı Kadir'e sahip çıkmak için, ATATÜRK'ün annesine küfreden bu şerefsizler bulunsun !176 izlenme
Türkbank’ı seçim öncesi alelacele sattılar35 izlenme
Diyarbakır’da indirim izdihamı! Metrelerce kuyruk oluştu
İBB’den 30 bin öğrenciye eğitim yardımı! 31 Mart’ta hesaplarda olacak!
Savunma Sanayii Fuarı'nda Filistin protestosu: "Bebekler katlediliyor", "katiller" diyen protestocular, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı
AKP’den CHP’ye geçen belediyede yeni skandal! “Seçim gecesi 100 milyonluk alım yapıldı”