Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda Aydın'ın Kuşadası, İzmir'in Çeşme Alaçatı, Antalya'nın Alanya, Mersin'in Toroslar ile Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 31 taşınmaz için özelleştirme kararı alındı.
Resmi Gazetede yayımlanan karara göre mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınması; ‘Satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine’, özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

HEPSİ TURİSTİK BÖLGELERDE
Cumhurbaşkanlığı kararıyla satışa çıkarılan taşınmazların tamamının turistik bölgelerde olması dikkat çekti. 31 taşınmaz arasında Kuşadası'nda denize sıfır 12 bin metrekarelik parsel ile Alaçatı'da bir birine bitişik 16 parselden oluşan yaklaşık 120 bin metrekare, Toroslar'ın Gözne yaylasındaki 21 bin metrekare arazi de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Kararı’nda ada ve parsel numaraları tek tek sıralandı.
“CUMHURİYET KAZANIMLARIMIZ PARSEL PARSEL PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”
Cumhuriyet kazanımlarının parsel parsel peşkeş çekildiğini söyleyen CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, “Cumhuriyet kazanımlarımız, devlete ve millete ait gayrimenkuller AKP iktidarı tarafından parsel parsel satılarak birilerine peşkeş çekiliyor. AKP iktidarı 70 milyar dolarlık bir özelleştirme furyasından sonra cumhuriyet kazanımlarından hiçbir şey bırakmadı. Sıra hazine arazilerine geldi. Hemen hemen her ay resmi gazetede yayımlanan ilanlarla hazine arazileri satılarak milletin toprağı yandaşlara peşkeş çekiliyor.

İstanbul Kongresi kararının ardından CHP'nin kongreleri tek tek engelleniyor20 izlenme
CHP'li Altay'dan 'sansür yasası'na tepki! "Kimin gazeteci olduğuna Fahrettin Altun karar verecek"40 izlenme
Türkiye'de sanayici kepenk kapatıyor! Dünyanın en kalabalık ülkesi uzayda fabrika açıyor26 izlenme
TMO 48 ton pirinç ithal edecek!86 izlenme
Afrin Operasyonu'nda TSK gerçek şehit sayısını gizliyor mu?828 izlenme
Eski AKP'li vekilden Bakan Ersoy'a istifa çağrısı: 'Suçlu bakan bey ve bakanlıktır!'34 izlenme
Ankara yürüyüşleri engellenen metal işçileri oturma eylemine başladı!74 izlenme
Jet Fadıl'a adliye koridorunda dayak!94 izlenme