Önümüzdeki yıl 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak asgari ücrette yüzde 21,56 oranında artış yapıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi ise 2021 yılı için yüzde 28,1 oranında artırılmıştı. Yeni asgari ücretle kıyaslandığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki yıl alacağı aylık 88 bin TL'lik maaş, 31 asgari ücretli işçinin eline geçen toplam para miktarına denk düşecek.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılı asgari ücretinin net 2 bin 825 lira 90 kuruş olduğunu açıkladı. Asgari ücretli bir ailenin evine girecek bu miktar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki yıl alacağı 88 bin liralık maaşı karşılaştırıldığında, Erdoğan'ın 31 asgari ücretli ailenin bir aylık geçinme parasını tek başına alacağı sonucu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına 2021 yılı için aylık olarak yapılan 6 bin 750 liralık zam ise 3,5 asgari ücrete denk geliyor.
Asgari ücrete 2021 yılında yüzde 21,56 oranında artış yapılırken, Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesindeki artış ise yüzde 28,1 olarak gerçekleşti.
Belirlenen asgari ücrette göre çalışanın günlük aldığı para 94 lira olacak, bunun bugünkü dolar kuru karşılığı ise 12,5 dolar.(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganinmaasikacasgariucretediyorh58938.html
Zam zam zam: Seçim sonrası zamlara bir yenisi daha eklendi!64 izlenme
Salgını hiçe sayıp düğünde halay çektiler ! 'Korona bize işlemiyor, akşam banko manşetiz !'112 izlenme
AKP'li belediye ineklerin içtiği suyu bile faturaya bağladı! Sayaç takmayan evlere de 1750 TL ceza kesti!70 izlenme
Halkın yaşadığı ekonomik krizin acı manzarası! Eksi 4 derecede ucuz elma kuyruğu!58 izlenme
Afyonkarahisar’da büyük saygısızlık! Atatürk’ün silüeti Kent Konseyi’nin logosundan çıkarıldı!108 izlenme
"Beni Dilan Polat'ın eşi Engin Polat beni vurdurdu" diyen adam canlı yayında tehdit savurdu: "Ailem hesabını soracaktır"134 izlenme
Bakan Yardımcısı, kamu bankaları kanalıyla döviz satışını onaylamadığı için mi görevden alındı?76 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da deprem! İstanbul, Bursa ve İzmir'de de hissedildi27 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Akrabam, yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
Cübbeli KKTC seçimlerine de daldı: "Ersin Tatar beyefendinin kazanması için dua etmemiz lazım"
Burcu Köksal eşi üzerinden tehdit ediliyor demişti! Cemal Enginyurt'un ifşa ettiği soruşturma ortaya çıktı
Kaçırıp işkence yaptılar, görüntüleri de sosyal medyada yayınladılar!