Erdoğan, 15 Temmuz ile alakalı etkinliklere katılıyor ve sonrasında toplantıya gidecek. Yarın emekli kararı açıklanacak.
Milyonlarca emekli yok sayıldı. İlk kez bilinçlendik ve 31 Mart'ta sandıkları sarstık. Özgür Özel'in mitingleri de etkili oldu ve sıkışan Erdoğan, mecburen bu utanç rakamından kurtulmak zorunda. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olabilir mi? İnsan haklarına aykırı. Asgari ücretin altında en düşük emekli maaşı kabul edilebilir mi?

Peki ne olacak? En düşük emekli maaşına zam gelecek. Ya 1500 lira (sıcak bakılmıyor), kuvvetle muhtemel 2000 lira ya da bir ihtimal 2500 lira olacak.
Elbette diyebilirsiniz ki 2500 TL değil de 3500 TL yapsa ne işe yarayacak ki? Öyle demeyin, bir duruş sergiliyoruz ve siyasileri bu adımları atmaya zorluyoruz. Rakamlar burada önemli değil. Rakamların arkasındaki anlam önemli.
Sende hangi bilgiler var Ekrem diye sorarsanız, en güçlü ihtimal 12 bin lira olması. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ne tepki verdi bilmiyoruz. Türkiye'nin 2 numarası Cevdet Yılmaz'ın da ayrıca Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceği söyleniyor. En düşük emekli maaşı 12 bin lira olursa Hazine'ye aylık maliyeti 3 milyar lira.

Sadece garanti ödemelerinde, otoyol ve köprülerde 1.5 milyar lira ödeniyor müteahhitlere. Peki esas soru şu... Bu zam, 2 bin lira şeklinde bütün emeklilere seyyanen mi yapılacak yoksa en düşük emekli maaşı alan 1 milyon 610 bin emekliye mi verilecek? Bunu da bilmiyoruz. Ancak umut veren bir cümle var. Mehmet Şimşek'in aksine AKP kurmaylarının yazdıkları raporda Erdoğan'a sadece maaşı düşük olan emekliye bu zammı yaparsak haksızlık olur, tüm emeklilere 2 bin lira seyyanen aynı anda zam yapmamız lazım denildi.
Kaynak:halktv.com.tr
İşçiler greve çıktı, sendika başkanı tutuklandı27 izlenme
Üsküdar’da rezerv yapı ilan edilen sitede tahliyeye karşı nöbet42 izlenme
Yargıtay, Karşı Gazetesi davasında verilen hapis cezası kararını bozdu!60 izlenme
Fuat Uğur'un Sinem Dedetaş'a yönelik çirkin yorumuna karşı harekete geçildi59 izlenme
Ramazan öncesi ucuz et kuyruğu34 izlenme
Valiler AKP'li yöneticilerle bakanlık bakanlık dolaştı!57 izlenme
İzmir'de birçok nokta alevlere teslim! O anları CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan paylaştı129 izlenme
İspanya’dan gelen CNN Türk spikeri, karantina süresi dolmadan yayına çıktı!151 izlenme
CHP’den Mansur Yavaş'ı tehdit eden Bahçeli’ye yanıt! 'Vız gelir'
İsmail Saymaz, tarikatlardan birinde gerçekleşen inanılmaz rezaleti tane tane anlatıyor !
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 214.001’e, can kaybı da 5.382’ye yükseldi!
Saray genelgesine SGK uymadı!