Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, köşesinde AKP iktidarında örtülü ödenek kullanımındaki artışı yazdı. Toker, Erdoğan'ın örtülü ödenek kullanımının 2003'ten bu yana 17 kat arttığını yazdı.
2003 yılında örtülü ödenekten 98,3 milyon lira kullanan Erdoğan, 2018'de ise tam 1 milyar 722 milyon lira kullandı.
Toker'in yazısının ilgili bölümü şöyle:
Örtülü ödenek harcamasına gelince. AKP'nin ilk bütçesini yaptığı 2003 yılında örtülü ödenek kullanımı 98.3 milyon TL. 2018 sonunda harcama tutarı 1 milyar 722 milyon TL (En yüksek harcama 2017'de 1.9 milyar TL.)
Bu veriler, Erdoğan'ın 2003'ten 2018 yılına gelinceye kadar örtülü ödenek harcamalarında 17.5 kat artışı ifade ediyor. İki bütçe verisindeki gelişmeler karşılaştırıldığında karşımıza şöyle bir sonuç çıkıyor: Erdoğan'ın başbakanlık artı cumhurbaşkanlığını içine alan 16 yıl boyunca yaptığı örtülü ödenek harcamalarındaki artış, 16 yıl boyunca bütçe gelirlerindeki artıştan yaklaşık 2.5 kat daha fazla. Resmi verilere göre Erdoğan'ın 20032018 döneminde yaptığı toplama örtülü ödenek harcaması ise 14.5 milyar TL'ye ulaştı. Ekonominin daraldığı verginin zor toplandığı bir ekonomide, örtülü ödeneğin harcama alanlarının gizli tutulması, bu artışı daha da anlamlı hale getiriyor.”
http://haber.sol.org.tr/turkiye/erdoganinortuluodenekharcamasi175katartti262691
Özel okullara yılbaşı kutlaması yasağı38 izlenme
İYİ Partili Belediye Sinan Ateş’in ismini sokağa verecek38 izlenme
Şehit cenazesinde cami avlusu provokasyonlarına devam! Akşener Ve Gürsel Erol’un çelengini indirdiler21 izlenme
Mahkemeden 'içki yasağı' kararı! "Anayasa'ya aykırı"37 izlenme
Asgari ücret için 6 senaryo! Kulislerde konuşulan rakamlar ortaya çıktı, 570 dolar mı olacak?45 izlenme
Böbrek Taşı Belirtileri? Böbrek Taşı Tedavisi Nasıl Yapılır?32 izlenme
Eski vekilden çarpıcı iddia: 'AKP'li siyasetçi İstanbul'un en gözde semtindeki iki villayı bedavaya aldı'42 izlenme
Savaşın acı yüzü: “Mariupol’de ölen sivil sayısı 20 bine yaklaştı”57 izlenme