Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Kanada ve ABD’ye Türk doktor akını sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler” dediği Türk doktorlar, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir rekora imza attı ve sadece 14 31 Mayıs arasında 144 Türk doktor Almanya’ya gitti.
Bu aynı zamanda, “rekorların da rekoru” oldu ve öncek aylar ortalamasının üç katına ulaştı. Şu anda Almanya’da, Türkiye’den gelmiş 15 bine yakın Türk doktor bulunuyor ve bunların yarıdan çoğu da uzman.
Türk doktorlar, bu yılki geleneksel buluşmasını Hannover kentinde gerçekleştirdi.

Almanya’ya giden Türk doktorlar etkinlikte çekilen fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaştı.
Daha önce çeşitli kentlerde buluşan doktorlar, Kuzey Almanya’daki Hannover pikniğini sosyal medyadan, “Giderlerse, gidenler topluluğu” diye paylaştı.
Bu arada Türk doktorlardan sonra Türk hemşireler de Almanya’ya akın etmeye başladı. Özellikle acil servis ve ameliyat hemşireleri şu anda Almanya’da en çok aranan mesleklerden.
Türk hemşireler, A2 ile B2 arasında Almanca bilgisini kanıtlarsa, Almanya’daki bir klinikten iş teklifi alırsa, bununla iş vizesi alıp gidebiliyor.
Almanya’da kliniği olmayan Türk doktorların ortalama aylık brüt maaşı 5000 Euro, hemşirelerin ise yaklaşık 3500 Euro civarında.
Almanya’ya giden sağlıkçılar, bir süre sonra ailesini de yanına alabiliyor. Uzmanlık alanlarına ya da işyerine göre yıllık maaşlar 100 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor.
Sözcü
Diyanet İşleri Başkanı'nın ziyaret ettiği 'fesli şarlatandan' Atatürk için yine rezil sözler!306 izlenme
Deprem Sonrası Bina Sahiplerinden Denetim Talepleri Yüzde 90 Arttı22 izlenme
Eski sosyalist yeni müslüman Ethem Sancak, BMC'yi nasıl aldığını ve Tank Palet Fabrikası'nın Katar'lılara peşkeşini tane tane itiraf ediyor !1544 izlenme
Başkanlık sistemi tutmadı!126 izlenme
Karaciğer için en faydalı besin nedir?27 izlenme
'Türkiye gelir eşitsizliğinde Avrupa birincisi'23 izlenme
Erdoğan tatili 9 güne çıkarmıştı: "10 milyondan fazla hastanın randevusu iptal edildi"23 izlenme
Güllü'nün arkadaşından şoke eden yeni iddia6 izlenme
AKP'li vekilden teğmenlerin Anıtkabir ziyaretine çirkin sözler!
Kadınların vücuduna Arapça yazılar yazan ‘üfürükçü hoca’ bu kez akrabasını taciz edince, linç edilmekten polis zor kurtardı!
'Kimleeer kimlerle beraber'
YPG tartışmasında programa damga vuran an ! CHP'li Erkek "İsim vereyim mi ?" AKP'li Tosun: Hayır, hayır...