Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta dikkat çekici bir açıklama yapmış ve Suriye'ye bir askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermişti. Erdoğan dün yaptığı açıklamada da “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz” diyerek operasyonun her an başlayabileceğini ifade etmişti.
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi destekleyen ABD'den ise operasyona karşı açıklamalar gelmişti. Dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Suriye'nin kuzeyinde gerilimi arttıracak bir adıma karşı çıkarız” demişti.
SURİYE ORDUSU BÖLGEDE KONUŞLANIYOR
Tartışma sürerken Suriye yönetiminin de Türkiye'nin olası operasyonuna karşı harekete geçtiği belirtildi. Middle East Monitor sitesinin haberine göre, Beşar Esad hükümetine bağlı ordu Tel Rıfat kenti ve Halep'in kuzeyine asker konuşlandırdı.
Yerel kaynaklar, dört askeri birliğin YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki bölgelere giriş yaptığını duyurdu. Suriye televizyonu da, hükümet kontrolündeki bölgelerde ve Minniğ Hava Üssü çevresinde konuşlanan Suriye ordusunun ağır silah ve tanklarla donatıldığı belirtildi.
Beş başlıkta Venezuela krizi: ABD neden vurdu?24 izlenme
Emekli Albay Orkun Özeller’in avukatları harekete geçti: Tutukluluğuna çifte itiraz23 izlenme
Tek maaş almak yetmiyor, yedi bin lira da TRT'den!49 izlenme
Sağlık Bakanı Koca'nın hastanesinde skandal! Çalışanlar zorunlu ücretsiz izne çıkartıldı!130 izlenme
Kayıp depremzede çocuklarla ilgili beyaz araba detayı: Bakanlık doğruladı44 izlenme
Meyve fiyatı 1 yılda yüzde 200 artarak 8 yılın rekorunu kırdı33 izlenme
Öğrenciler CİMER'e şikâyet etmiş: 'AKP'li vekilin oğlu okula silahla gitti' iddiası16 izlenme
Ünlü ekonomist yazdı: "Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek"45 izlenme
Kriz gölgesinde şatafat: Bitlis'e 47,8 milyon TL'ye hükümet konağı!
AKP’li Beşikdüzü Belediyesi, Köy Enstitüsü Parkı’nı AVM için yıktı!
İran'da halk, yerel idareyi ve polisi etkisiz hale getirip Türkiye sınırında bir şehri ele geçirdi!
Parti yetkilisi açıkladı: CHP'nin kendi yaptırdığı anketlerde durum ne?