AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te inşaatı devem “Yazlık Saray”ı için Okluk Koyu’nun kapatıldığı ve bölgede kuş uçurtulmadığı belirtiliyor.
Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı Can Pulak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 300 odalı yazlık saray inşaatının devam ettiği Marmaris Okluk Koyu ve çevresinde geçtiğimiz 15 Temmuz akşamı tekneleri dolaşan sivil polislerin tatilcilerden bölgeyi acilen terk etmelerini istediğini dile getirdi.
Okluk Koyu’nda 8. Cumhurbaşkanı döneminde yapılan eski Cumhurbaşkanlığı konutunun mimarı olan gazeteci Can Pulak, turkiyeturizm.com sitesindeki köşe yazısında “Karacasöğüt köyü, buzağıotu mahallesi ve mal deresi sakinleri bir yıldan fazladır ki, Cumhurbaşkanına yapılan yazlık yüzünden mağdur oldular, çile çektiler. Yolları ve ormanları perişan edildi. Marmaris’e ulaşım,çocukların okula gidişgelişi ve çiftçilerin ürünlerini ilçe pazarına götürmesi hayli zahmetli hale getirildi. Yolların gereksiz büyütülmesine, kuru derelerin ıslahına,yapılan binalara ve sahil düzenlemesine çok büyük paralar döküldü. Ne o, Cumhurbaşkanı ve misafirleri burada tatil yapacaklar… ” ifadelerini kullandı.
“KEŞKE KÖYE ZARAR VERMESEYDİM”
“Keşke 28 yıl önce,o mütevazi evi yapmasaydım, böylece köye zarar vermeseydim, doğanın tahribatına dolaylı sebep olmasaydım. Benim gibi ömrünü doğanın korumasına adamış biri için, ne hazin ve ne talihsiz bir üzüntü değil mi?Ama yapacak bir şey yok. Artık her şey tamamlandı, gemilerle Istanbul’un Şile’sinden plaj kumu bile getirilip sahile serildi.” diyen Pulak, bölgede son günlerde inşaat nedeniyle alınan “güvenlik önlemleri”ne de tepki gösterdi.
Bölgede terör estirildiğini, halkın ve tatilcilerin korkutulduğunu, Okluk koyundaki teknelerin başka yere bağlanmaya zorlandığını belirten Pulak, “Evet 15 Temmuz Pazar günü Akşam Üstü sivil polisler tekneleri dolaşarak, içindekilerden hemen bölgeyi terk etmelerini istemişlerdir. Hava serttir ve deniz teknelerin yer değiştirmelerine müsait değildir. Tekne sahipleri,kaptanları ve tatilciler itiraz ederek, bunun mümkün olmayacağını söylemeye çalışmışlardır. Ama polisler emir aldıklarını ve Okluk civarındaki tüm teknelerin koyu boşaltmaları gerektiğini ifade ederek, fazla oyalanmamalarını da tembih etmişlerdir.” dedi.
“KRALDAN ÇOK KRALCILARIN İŞİ”
Komşu koylardan Okluk’a girişi engellemek için liman girişine bir muhrip konulduğunu, ayrıca bir sahil güvenlik botu ile bir deniz polisi botunun da devriye gezdirilerek ve civarda adeta kuş uçurulmadığını aktaran Pulak, “Tedbirlere bakılırsa ve geç saatlerdeki helikopter trafiğine kulak kabartılırsa, gelenler çok önemli kişilerdir. Bazılarının ifadelerine göre de, muhtemelen Cumhurbaşkanı ve maiyetidir. Okluk koyu o günden bu yana kapalıdır. Ayın 25’ine kadar da kapalı kalacağı söylenmektedir. Orada lokantalar vardır, üçbeş odalı pansiyonlar vardır, daha da önemlisi dış koylardaki teknelerinde korkuyla bekleşen turistler vardır. Hadi denizden giriş yasaklandı, peki karadan girişi niye engelliyorlar ki? Bana göre tüm önlemler kraldan fazla kralcıların işidir. Cumhurbaşkanının koruma adına yapılan bu rezaletlere, turizmin zarara uğratılmasına, halkın korkutulmasına izin vereceğine inanmam. İzin veriyorsa ve halkından bu derece korkuyorsa,o sakin ve kendi halindeki köyde tatil yapmamalıdır.” diye yazdı.
“ERDOĞAN ÖZÜR DİLESİN”
Erdoğan’ı inşaat ve “önlemler” nedeniyle bir yıldır çile çeken köylülerden özür dilemeye çağıran Pulak, sözlerini “Bunca işi gücü arasında Cumhurbaşkanının,buralarda bir yıldan fazladır yapılanları ve harcanan paraları izlemesi ve hele bölgede yaşayan halkın mağdur edilmesine göz yumması bence mümkün değildir. İnancım odur ki,tatile geldiğinde olanlara o da çok üzülecek, kraldan fazla kralcılara hayli söylenecek ve Gökova’da yaşamaya başladıktan sonra da, doğaya karşı yapılan kıyımı yüreğinde hissedecektir.” ifadeleriyle sonlandırdı.
http://gazetemanifesto.com/2018/07/19/erdoganinyazliksarayiicinbolgedeterorestiriliyor/
AKP-MHP'nin Sayıştay Başkanı adayı da çift maaşlı çıktı! Yolsuzlukları nasıl denetleyecek?84 izlenme
Sürmene'deki yangın yerinden çok çok ilginç görüntüler ! Ortaya çıkanlar gerçekten çok ilginç !2548 izlenme
İBB 23 Nisan’da İmamoğlu’nun koltuğuna oturan Ali Selim’in talimatını yerine getirdi34 izlenme
Mansur Yavaş'tan suç duyurusu: "Adliyeden belge servis ediliyor"24 izlenme
Bu yıl 20 yeni cezaevi açılacak54 izlenme
Rekor seviyeyi gördü!93 izlenme
İşte Süleyman Soylu'yu istifa ettirecek görüntüler!920 izlenme
Şiddet bir ülkeye daha sıçradı: Mısır’da polis İsrailli turistleri öldürdü!35 izlenme
Türkiye yaklaşık 320 bin ton buğday satın almak için ihaleye çıkıyor!
EPDK'dan şirketlere uyarı: Depozito talep ederseniz bedeli ağır olur
Esad yönetimiyle 11 yıl sonra ilk resmi temas kuruldu! Bakan Akar, Moskova'da Suriye Savunma Bakanı ile görüştü
AKP disipline sevk etmişti: Mücahit Birinci partisinden istifa etti