AKP, Cumhur İttifakı'nın genişletmeye yönelik çalışmaları kapsamında ‘domuz bağı ve mezar evler'le anılan Hizbullah örgütünün uzantısı HÜDA PAR'ın desteğini alırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR'a sahip çıktı, ‘yerli ve milli' olarak nitelendirdi. Erdoğan önceki gece televizyonların ortak canlı yayınında, “HDP eşittir PKK'dır” dedikten sonra HÜDA PARCumhur İttifakı işbirliğine ilişkin soruları şöyle yanıtladı:
■ Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçiminden de zaferle çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık. Cumhur İttifakı'na katılımlar olursa olumlu karşılarız.
HÜDAPAR REDDEDİYOR
■ HÜDAPAR'la ilgili uydurma yaklaşımlar var, çirkinlikler var. HÜDA PAR bunları kabul etmiyor, ‘Bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz' diyor, tamamen yerli ve milli yapı. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakı'nın içerisinde yol yürümeyiz.
■ HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ'da, Kızılelma'da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi aynen uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Hizbullah'ın devamı oldukları iddiasını kesin dille reddederken, partinin yönetim kademesindeki birçok ismin geçmişte terör örgütü Hizbullah yöneticisi olmak suçlarından mahkûmiyetleri bulunuyor. Eyalet sistemi ve özerk federasyonun tartışılmasını isteyen HÜDA PAR'ın programında, “Ne mutlu Türküm diyene” yazısının silinmesi, “Kürtçe'nin, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi”, “Kürtçe'nin eğitim dili olması” yer alıyor.

Şahan Gökbakar'dan iktidara bir şarkı daha geldi! "Yeniden ister misin deseler..."111 izlenme
80 yıllık dev, Hotiç konkordato ilan etti!376 izlenme
Evlenmenin maliyeti son 1 yılda 2 katına çıktı42 izlenme
Tepkilere sebep olan Salda Gölü Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı!160 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran şahıs AKP'li ismin oğlu çıktı!46 izlenme
Bu paylaşımı bir CHP’li yapsaydı başına neler gelirdi?179 izlenme
Avrupa’dan İmamoğlu’na destek yağıyor41 izlenme
Generaller için "Eşek gibi saf tutacaklar" diyen gerici Akit'in haber müdürü: 'Algı yönetimi' yapılıyor182 izlenme
Muhammed Yakut ile işbirlikleri net olarak tespit edildi: Can Tanrıyar tutuklandı
Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği dershaneden savunma istendi! "Siz mi davet ettiniz?"
Tehdit eden değil gazeteci yargılanıyor! Yılmaz Özdil’in ‘Yobazın tehdidi’ yazısına dava!
Gelecek seçimde AKP üçüncü parti olabilir!