7 kişinin hayatını kaybettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen Kalemler köyü Muhtarı Mustafa Cansız; Erdoğan’ın köylerine geldiğinde “herkesin evinin yapılacağı” sözünü verdiğini belirtti.
Muhtar Cansız, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500500 kira öder gibi ödeyeceksiniz’ dedi. Ama burada kalan 200 milyar (bin lirayı) duyarlı, yardımsever insanlarımız karşılarsa hayırseverler memnun oluruz”
Cansız, köylerinde evlerin kendilerine kalan kısmını ödeyemeyecek yurttaşlar olduğunu vurgulayarak, “Karşılayamayacak insanlar çok tabii. Burada herkes dar gelirli. Mağdur olmuş. Evi, traktörü yanmış. Onlar ödenecek tamam da. Ama şimdi burada zor geçinenler var. Onun için insanlarımız duyarlıdır. ‘Evi ben yaptıracağım. Şu evi belirle’ diyen insanlarımız var. İnşallah onlar yardımcı olur” çağrısı yaptı.
Cansız, bazı hayırseverlerin köylüye yardım için ev yapımını üstlenmek istediğini kaydederek, “Diyor bana ‘Biz birinin evini yaptıralım, ikisinin evini yaptıralım. Gücümüz var bizim’. O şekilde de olacak, devlet de yaptıracak” dedi.
Cansız en acil ihtiyaçlarının ev olduğuna söyledi. Cansız yanan evlerin yerine yenileri yapılana kadar köylünün konteynerlerde kalacağını söyledi.
Cansız, köylerinde geçtiğimiz perşembe günü başlayan yangının müdahaleye fırsat bırakmadan evleri tutuşturmaya başladığını aktararak, “1520 dakika içinde 67 tane ev yanmış hale geldi. Zeytin bahçeleri, evler, 6 traktör, 40 büyükbaş, 2530 küçükbaş. Hepsi kül oldu” dedi.
Kendi köyündeki yangını, komşu köydeki yangını söndürmek için gittiği sırada öğrendiğini dile getiren Cansız, köyündeki yangın bilgisini aldıktan sonra cami imamına yurttaşların evini tahliye etmesi için anons yaptırdığını belirterek, “Traktörünü alabilen kaçtı” dedi.
https://halktv.com.tr/gundem/erdoganinziyaretettigikalemlerkoyumuhtarianlattikrediteklifetmis467162h
Tarım Kredi’de zam yağmuru27 izlenme
GRECO: Türkiye milletvekilleri, hakimler ve savcılar arasındaki yolsuzluğun önlenmesi konusunda ilerleme kaydetmedi25 izlenme
Yılmaz Özdil canlı yayında anlattı: İşte İzmir'deki grevin perde arkası29 izlenme
İmamoğlu: "Komşu tarlada buldukları kuyuda dedektörle 'elinin körünü' arıyorlar"14 izlenme
Evinde kaplan besliyordu, AKP'li müteahhidin apartmanı: Kolon kesme, ince demir, düşük kalite beton40 izlenme
Çok çarpıcı iddia! Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Doğan Aydal: ‘Yanlış yerde gaz arıyoruz’67 izlenme
KKTC'de sahte diploma skandalı: Her diplomaya barkod verilecek, YÖK harekete geçti36 izlenme
Bayram için giden 129 bin Suriyeliden 89 bini döndü!128 izlenme