Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası çıkışını ve döviz kurlarındaki yükselişi değerlendirdi.
Ekonomist yazar Remzi Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası çıkışını ve konuşması sırasında dolardaki sert yükselişi Yeniçağ’a değerlendirdi.
Özdemir, "Doların gösterdiği tepki Erdoğan'ın konuşmasıyla alakalı. Ben bunu Merkez Bankası'nın bağımsızlığını göstermek için yapılan bilinçli bir politika olarak görüyorum" dedi.
"KENDİNİ AKLAMAK İSTİYOR"
Erdoğan'ın Merkez Bankasına sert çıkışını, "Bana göre Sayın Cumhurbaşkanı kendini aklamak istiyor" şeklinde yorumlayan Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:
"Yani Merkez Bankası faiz arttıracak. Ancak Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu, kendisinin istememesine rağmen, faiz arttırdığını dünyaya göstermek için yapıyor.
Doların gösterdiği sert tepki Cumhurbaşkanı’nın konuşmasıyla alakalı. Ama ben Cumhurbaşkanı’nın, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu kanıtlamak için bilinçli bir politika olarak bunu yaptığına inanıyorum."
"MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRMAZSA..."
Doların rahatlaması için faiz artımına gidilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir
"Önümüzdeki süreçte Merkez Bankası’nın faiz arttırması halinde, bir düşüş bekliyorum dövizde. Ama faiz artırmazsa, dövizdeki yükseliş devam eder. Merkez Bankası 500 baz puan arttırırsa 5.95 TL seviyelerine düşebileceğini düşüyorum. Daha da çok düşüş göremeyiz maalesef. Ama bu 5.95 TL seviyeleri için de, Merkez Bankası’nın sert bir faiz artırımı yapması lazım" dedi.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdogankendiniaklamakistiyor205091h.htm
THY’de Mortgage skandalı iddiası: "Yakalanıp atılanlar var"37 izlenme
Almanya'dan sonra ABD televizyonları da Erdoğan'la alay etti !1944 izlenme
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı!46 izlenme
Elektrikte okuma bedeli kazığı: 40 liraya ne okuyorsun birader?2625 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı yüzde 37.5!38 izlenme
Yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Ali Babacan’a FETÖ’den suç duyurusu94 izlenme
İşte TÜİK'e göre A’dan Z’ye 400 üründeki bir yıllık fiyat değişimi!46 izlenme
CHP'li büyükşehir belediyesine bir engel daha!39 izlenme
Mansur Yavaş'ın borçlanma talebine karşı çıkan AKP'li başkandan borçlanma rekoru!
Gelin bu çocuğa anlatın İmar barışını! Annesini, babasını kardeşlerini kaybetti, yemek kuyruğuna tek başına girdi, yemeği yemedi yere çöktü...
Suriye’nin devrik lideri Beşar Esad’ın Şam’da yaşadığı ev görüntülendi
Seçimden sonra sessiz sedasız oldu! Devlet destekli ucuz ete seçim sonrası zam!