Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada ile Dolma Bahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi.

Erdoğan, görüşmede, “Türkiye'nin Afrika Kıtası ülkeleriyle işbirliğinin kazankazan ilkesine dayanarak geliştirildiğini ve bu anlayışla çalışmaların devam edeceğini” söyledi.

Görüşme sonrasında iki ülke arasında güvenlik ve kolluk eğitimi ile enerji işbirliği alanlarında anlaşmalar imzalandı.
BAKAN BAYRAKTAR: İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sao Tome ve Prinsipe Başbakanı Sayın Patrice Emery Trovoada'nın huzurunda Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Jose Do NascimentoCarvalho De Rio ile ülkelerimiz arasında enerji işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladık. Mutabakat zaptı kapsamında offshore petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin yanı sıra yenilenebilir enerji ve elektrik sektörü alanlarında da iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz."

Yaklaşık bin kilometrelik yüzölçümü olan ada ülkesi Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti’nde 210 bin civarında kişi yaşıyor.
Ülke nüfusun tamamına yakını 15. yüzyıldan itibaren ülkeye göç etmiş grupların soyundan geliyor.
Gine Körfezi’ndeki ada ülkesinin bir komşusu bulunmuyor.
Başkenti São Tomé olan Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti, Afrika’daki en küçük ikinci ülke konumunda yer alıyor.
Ekonomisi tarıma dayalı ülkede özellikle kakao üretimi yapılıyor.
Ülkenin 2021 yılındaki gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYİH) 428 milyon ABD doları olduğu belirtiliyor.
Sözcü
Seçim öncesi inşaatı bitmeden açılışı yapılan hastanede doktor ve ekipman yok!111 izlenme
96 yaşındaki emekli albay oy kullanmaya böyle geldi! Oy kullandıktan sonra ise bakın neler söyledi!130 izlenme
AKP'li isimden olay sözler: Partimiz 31 Mart'ta hayal kırıklığı yaşayabilir247 izlenme
YSK kararında aynı sandığa farklı tespit: Syf. 109: Tutanak yok Syf. 100: Tutanak var imza yok82 izlenme
Özgür Özel: "Gerekirse çöpleri kendim toplarım!"19 izlenme
İmamoğlu'nun projesine 6 dünya ödülü!40 izlenme
Binali Yıldırım'ın zor anları 'Kaf sin kaf sin sin kaf kaf'2180 izlenme
3 bin eski vekile büyük kıyak! Milletvekillerine trafik kurallarını çiğneme özgürlüğü19 izlenme
Özgür Özel'den soruşturmaya ilk tepki: 'TÜSİAD nerede haksız?'
Diyanet'ten Kocatepe Camii'nin görüntülerine suç duyurusu
‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davaları avukatları zengin etti!
Mahkeme CHP kurultayı ile ilgili kararın gerekçesini yazdı: "Mutlak butlan koşulları ispatlanamadı"