Finlandiya kabinesinin aşırı sağcı isimlerinden olan Riikka Purra'nın ırkçı ifadeleri ülkeyi ayağa kaldırdı... Purra tepkiler üzerine açıklama yaptı.
Finlandiya’nın aşırı sağcı Maliye Bakanı Riikka Purra, gün yüzüne çıkan ırkçı paylaşımları için özür diledi.
Purra’nın tepki çeken ırkçı ifadelerini 2008 yılında farklı blog yazılarında tekrar tekrar kullanıyor.
Bir yazıda, trende karşılaştığı bir grup genç göçmen için, “Bana bir silah verseler, trende cesetler olurdu, görürdünüz” diyor.
Bir başka yazıda ise Somalili ve Türk göçmenleri hedef alıyor, “Türk maymunlar” ifadesini kullanıyor.
BBC'nin haberine göre Riikka adıyla yazdığı bir başka yazıda ise, “Bugün Helsinki’de dilenci ve siyah çocuklara tükürmek isteyen kimse var mı” diye soruyor.
Purra 15 yıl önceki bu ifadelerini ‘aptalca’ olarak tanımladı ve kırdığı kişilerden özür dilediğini söyledi.
Twitter hesabından da açıklama yapan Purra, “Ben mükemmel bir insan değilim, hatalar yaptım” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğinin Meclis'teki onay sürecinin başlatılmasına karar verdiğini açıklamıştı.
Erdoğan, Ankara'da ağırladığı Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Finlandiya'nın üçlü muhtıradaki taahhütlerini yerine getirmek için samimi adımlar attığını gördük. Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün, Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik" demişti.
halktv.com.tr
Skandal... Camide 'CHP Zulmü' kitabı!74 izlenme
Antalya'da yaşayan "Sezer Nina" evindeki eşyaları 10'uncu kattan aşağı fırlattı.23 izlenme
''Cin çıkarma'' seansında tecavüz skandalının cezası belli oldu!153 izlenme
Corona hastası böyle isyan etti! "Bir nişan yaptılar milletin geleceğini yıktılar"67 izlenme
İstanbul’da 132 kaçak göçmen arıza yapan kamyondan atlayarak kaçtı!55 izlenme
Böyle sapıklık görülmedi ! Balkonda uyuyan kadını görüp mastürbasyon yapmış !468 izlenme
İlahiyatçı İhsan Eliaçık: Tarikat ve cemaatlerden uzak durun124 izlenme
Erdoğan’ın canlı yayında yine prompteri bozuldu! 'Geri al, geri al'178 izlenme
Saray ve avanesi, İstiklâl Marşımızı bakın nasıl dinlemek istiyor !
İstanbul Halk Ekmek’te zam yok! 5 liradan satılmaya devam edilecek
Yatak odasında yakaladığı hırsızdan Kanser hastası olduğu için para isteyince hırsız kaçıp gitti!
Bilgisayar, telefon desteğinde kriz: Öğrenciler bu cevaplarla karşı karşıya kaldı