Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle 8 yıldır aranan eski hakim Mustafa Karatay'ı, Ankara'da saklandığı evde yakaladı.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, FETÖ'nün önemli isimlerinden Mustafa Karatay'ın bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan uzun takip sonucu ihbar edilen dairede, 8 yıldır kaçak olan ve meslekten ihraç edilen eski hakim Karatay'ın yaşadığı tespit edildi.
MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin ortak operasyonuyla Karatay, Ankara Yenimahalle'deki evinin odasında, kıyafetlerinin arasına saklanmış şekilde bulundu.
Karatay'ın evindeki aramada bulunan ve söz konusu terör örgütünün üst yönetimiyle iletişim için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemeye el konuldu. Mustafa Karatay'ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile iletişim kurduğu belirlendi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıldır aranan Karatay'ın, FETÖ'nün yargıdaki elemanlarından biri olarak örgütte kilit rol oynadığı, örgütle bağlantısını saklandığı evden yürütmeye çalıştığı belirtildi.
Görev yaptığı dönemde ağır ceza mahkemesi başkanlığı, özel yetkili hakimlik gibi örgüt için kritik görevlerde bulunan Karatay, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev almıştı.
Sözcü
Aynı FETÖ gibi “tutuklanacaklar listesi” veriliyor!181 izlenme
Döviz kuru etkisini hissettiriyor! İlaca yüzde 35 zam kapıda!52 izlenme
Verilen garantinin yüzde 14’ü havaalanını kullandı, 'Zafer' müteahhidin oldu!51 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davası Emniyet'e yönelik genişliyor: Polis amiri sevgilisi için Rolex saat istemiş44 izlenme
4 şirkete davetle 28 milyarlık ihale33 izlenme
CHP'de Butlan Yönetimi toplandı: 26 İl Başkanı görevden alındı, 7 İl Başkanı'nın ihracı istendi16 izlenme
İmamoğlu iş insanlarına seslendi! "Kimse bana bir şey olmaz demesin"29 izlenme
Akit TV'de büyük tepki çeken sapıkça sözler ! 'Bir insan orucunu hanımıyla da açabilir !'251 izlenme
Türkiye Dünya Bankası’ndan kredi aldı!
Yozgat Valiliği’nden ilginç uygulama “Cumhurbaşkanı geliyor işe gelmeyin!”
'Aziz İhsan Aktaş' davasının 4. gününde şaşkınlık yaratan açıklama: "Ahmet Özer hakkındaki ifade iddianamede değiştirildi"
Prigojin'in ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı: Son sözleri 'hayatımda her şey yolunda' oldu