Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin denetimli serbestlik talebi üzerine tahliye edildiğini kaleme aldığı yazısında, 28 Şubat Davası'nda yargılanan yaşları 80’in üzerindeki emekli komutanlar ile gazeteci Merdan Yanardağ’ın cezaevinde olduğunu hatırlattı.
Özese’nin denetimli serbestlik için bulunduğu ilk talebinin kabul edilmeyip, üç ay sonra tekrar yapılan başvuru sonucunda tahliye edilmesine karar verildiğini belirten Saymaz, hakkında iki dava daha sürdüğüne dikkati çekti. “En önemlisi, Ergenekon Davası'ndaki görevi sırasında işlediği suçlardan ötürü 12 FETÖ'cü hâkim ve sacıyla birlikte yargılandığı Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ndeki dava” diyen Saymaz diğerinin de, “Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü üyeliğinden yargılandığı” dava olduğunu kaydetti.
Avukatların Özese’nin kaçma şüphesi olduğunu söylediğini aktaran Saymaz, yazısında şunları kaydetti:
“Ergenekon Davası'nda karar duruşmasının üzerinden tam sekiz yıl geçti. Özese, kararın yıldönümünde ‘özgürlüğüne' kavuşurken… FETÖ'nün açtığı 28 Şubat Davası'nda, yaşları 80'nin üzerinde olan beş emekli komutan içeride yatıyor. Gezi Parkı Davası'nda ise işadamı Osman Kavala ve yedi yurtsever dört duvar arasında gün sayıyor. FETÖ ile mücadele eden gazeteci Merdan Yanardağ, cezaevinde 1 ayını doldurdu. Barış Pehlivan, valizini hazırlıyor.”
KRT
Kur korumalı mevduat ve yüksek enflasyon Bankaların kârlarını uçurdu!61 izlenme
İşte kiralık araçların İstanbul’a 2019 yılı maliyeti!154 izlenme
Motorinde fiyat artışı bekleniyor34 izlenme
Yöneticileri Hizbullah kadroları çıktı, HÜDA-PAR siteyi yeniledi44 izlenme
Hadi Özışık "ankette Erdoğan önde" diye duyurmuştu: Bahisler tepetaklak oldu, Kılıçdaroğlu fark attı27 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz sessiz sedasız en stratejik şirketini sattı!83 izlenme
Yandaş medyanın otoparkı meğer İBB arazisiymiş!153 izlenme
İstanbul'da bir esnafın anlattıkları, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne serdi! 'Taneyle çocuk bezi satıyorum. Bilseydim işi bırakırdım'51 izlenme
Akşener’den Erdoğan’ın ‘külfeti sırtlayacağız’ çıkışına cevap: "Çok beklersin, çok!"
Türkiye 21 yılda 50 yıl geriye gitti! Sokaklar Ortadoğu’yu aratmıyor Türkçe tabela neredeyse yok
'Kızıl Kâbus' 4 ili sardı! Çanakkale'de her gün bir yeni orman yangını
TCDD de satışa çıkıyor! Satılması için bakın hangi kılıfı buldular?