Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasındaki buzların erimesiyle uzun süredir bu ülkede bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iade edileceği iddiaları da sıklıkla dillendirilmeye başlanmıştı.
BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın son Türkiye ziyaretinde Saray’da ağırlanması, yapılan anlaşmalar ve görüşmeler sonrası Sedat Peker’in sosyal medyadaki paylaşımları da bir anda sona erdi.
Bir haftadır herhangi bir paylaşımda bulunmayan Peker’in nerede olduğunu gazeteci Erk Acarer açıkladı.
‘EV HAPSİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ’
“Bir haftadır Peker’den bilgi alınamıyor” diyen Acarer, “Birkaç ay önce, konuşması istenmediği için bir adaya götürülme olasılığından söz etmiştik. Bildiğimiz kadarı ile bir adaya götürülmedi ama deyim yerindeyse ada ayağına getirildi. Edindiğimiz bilgileri paylaşalım. Ev hapsinde olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı.
‘TÜRKİYE’YE İADESİ SÖZ KONUSU DEĞİL’
Peker’in iletişim kaynaklarının kesilmesi ile ağır bir tecrit altına alındığını kaydeden Acarer, “Aktarılanlar kendisi ve ailesinin durumunun iyi olduğu yönünde. Türkiye’ye iadesi gibi bir durum da söz konusu değil” dedi.
“EN ÇOK SOYLU’NUN İŞİNE YARADI”
Peker’in paylaşımlarının bir anda sona ermesinin en çok İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun işine yaradığını belirten Acarer, “Şimdi bir yandan Erdoğan’a övgüler dizerek yakınlaşmaya çalışıyor, bir yandan da icraatlarını anlatıyor. “ diye yazdı.
Acarer’in paylaşmları şu şekilde:
Erdoğan'ı utandıracak sözler! Erdoğan CHP'li vekili hedef aldı yanıt MHP'li vekilden geldi!125 izlenme
Saray’a soru yasak!208 izlenme
Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar28 izlenme
AKP'ye yakın yazarın cemaat rahatsızlığı: 'Bazı cemaat liderleri kripto yapılanmaya devam ediyor, bazıları FETÖ'den kalan köşeleri kapıyor'40 izlenme
AKP'li belediyeden toplu taşımaya yüzde 20 zam!97 izlenme
Türkiye’nin dev şirketi Baykar iflasın pençesinde68 izlenme
İYİ Partili Türkkan'dan flaş iddia! "BOTAŞ’ı da satmaya hazırlandıkları haberleri geliyor"52 izlenme
Böyle israf olmaz! Başkanın aracını yıkayan kişi dahi özel araçla evine gidiyor!65 izlenme
CHP'li Erdoğdu: Pandemi sonrası büyük bir işsizlik tsunamisi geliyor
Saraçhane'deki devasa kalabalığı paylaşan İmamoğlu'ndan yeni mesaj: "Bu Millet Büyüktür!"
Sosyal medyada Narin çığlığı: Cinayet aydınlatılsın, tüm suçlular hak ettikleri cezayı alsın!
Bakan yardımcısından çiftçiye akılalmaz ithalat yanıtı! "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?"