İsrail ile HAMAS arasında çatışmalar şiddetlenirken, Lübnan tarafından da İsrail’e yönelik zaman zaman saldırılar devam ediyor.
Saldırıların devam ettiği günlerde İsrail’e yönelik protestolar da devam ederken, Lübnan’da protestocular Türk Bayrağı yaktılar.
Lübnan’da bir araya gelen Hizbullah ve HAMAS yanlısı gruplarla, Ermeniler küstahça bir protestoda bulundu.
Ellerinde Ermenistan bayrakları olan grup, Türkiye'nin İsrailHAMAS arasındaki savaşta sessiz kaldığını ve İsrail'e müdahale etmediğini söylerken, ayakları altına aldığı Türk Bayrağını daha sonra ateşe verdi. Grup Türk Bayrağı’nın yanı sıra Azerbaycan ve İsrail bayraklarını da ateşe verdiler.

LÜBNAN’I TÜRK ASKERİ KORUMAYA DEVAM EDECEK
Öte yandan Türk Bayrağı’na karşı alçakça yapılan saldırıya karşı Türk askeri Lübnan’ı korumaya devam edecek.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, iki ayrı asker gönderme tezkeresi görüşülerek kabul edildi. İlk olarak; Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşüldü.
Tezkerede; Türkiye'nin, UNIFIL'e yaptığı katkılar ile barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlendiği belirtilerek, "Türkiye'nin katkısı gerek BM sistemi içinde gerek bölgesel ve küresel ölçekte gerekse kapsamlı sivilasker iş birliği faaliyetleri vasıtasıyla Lübnan toplumunun her kesimi nezdinde görünürlüğünün artmasına ayrıca barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine hizmet etmiştir. Bu itibarla UNIFIL'e katkımızın sürdürülmesinin önem arz ettiği değerlendirilmektedir" denildi.
Lübnan ile ikili ilişkiler ve bölgedeki güvenlik şartları da göz önünde tutularak, BMGK'nın UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönündeki kararı uyarınca; hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek TSK unsurlarının, BMGK ve TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 31 Ekim 2023'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkere kabul edildi.
Ardından, Türk askerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.
Kabul edilen tezkerede; Afrika'da bölgesel istikrar ve barış için tehdit oluşturan insani ve siyasi krizlerin çözümüne vurgu yapılarak, "Krizlerin çözümüne ülkemizce askeri katkıda bulunulmasının bölgede ve genel olarak Afrika kıtasında izlemekte olduğumuz faal dış politikamızın doğal bir uzantısını oluşturacağı değerlendirilmiştir. 2016 tarihinden itibaren bu katkımızın sağlanması için, TBMM kararlarıyla gerekli izinler verilmiştir" denildi.
Bu yaklaşımdan hareketle; hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanı’nca takdir ve tespit edilmek üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyon kapsamında yurt dışına gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı’nca verilecek izin ve belirlenecek esaslar çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için TBMM'nin son olarak 26 Ekim 2022 tarihli ve 1346 sayılı kararı ile uzatılan iznin süresi 31 Ekim 2023 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere kabul edildi.



Yeniçağ
Bir borç intiharı daha! "Arabamı satıp, borçlarımı ödeyin"90 izlenme
İzmir laiklik için ayağa kalktı: ‘Okullarımızda imam istemiyoruz!’23 izlenme
Egemen Bağış gitti, Metin Feyzioğlu geldi22 izlenme
Maltepe'de Millet İttifakı mitingi başladı24 izlenme
Bilimde en prestijli 'Medawar' ödülü ilk kez bir Türk bilim insanına Prof. Dr. Mehmet Haberal'a verildi24 izlenme
Narin Güran cinayetini aydınlatacak 30 dakikalık görüntüde yeni gelişme47 izlenme
Aleviler için tarihi karar! Dünyada bir ilk!100 izlenme
Rusya’da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum’da yakalandı!24 izlenme
'Malatya Valiliği, Alevi kurumlarının yardım talebini reddetti!'
Ankara'da Akit TV'yi protesto etmek ve İletişim Başkanlığına yürümek isteyen gruba polis müdahalesi!
Erdoğan’dan depremin yıktığı Hatay'da tartışma yaratacak sözler: "Olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez"
2023 Türkiye’sinde ucuz ekmek kuyrukları son bulmuyor