Araştırmacı yazar ve akademisyen Erol Mütercimler, sabah saatlerinde emniyete ifade vermek için çağrıldı. Mütercimler’in ifadeye hangi nedenle çağrıldığı bilinmezken daha sonra CHP’li Barış Yarkadaş’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ifadeye çağrılma nedeni açığa kavuştu.
Barış Yarkadaş’ın paylaşımları şöyle;
“Siyaset Bilimci – Stratejist Erol Mütercimler, CİMER’e yapılan bir şikayet yüzünden İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kamu Güvenliği Bürosu’nda ifade verdi. Mütercimler’in bir TV konuşmasını şikayet eden “vatandaş”, bakın neyi kendine dert etmiş:
“TV’de konuşan Mütercimler, CHP’yi hiç eleştirmiyor. Her konuşmasında AK PARTİ’yi eleştiriyor. AK PARTİ’ye proje partisi diyor. Bu sözler sayın cumhurbaşkanımıza hakarettir. Şikayet ediyorum.” Mütercimler, bu şikayet yüzünden yaklaşık bir saat boyunca ifade verdi.
Mütercimler emniyetten çıkınca konuştum. Hoca, böyle bir şikayet yüzünden soruşturma açılmasına da ifadeye çağrılmasına da öfkeliydi. Zira; savcıların bu şikayetleri ciddiye alıp ifadeye çağırmasına da anlam veremediğini söyledi. Kimseye hakaret etmediğini de belirtti.
Mütercimler’in sözlerine soruşturma açmak, hukuken açıklanamaz. Çünkü ortada bir suç yok! Ancak; savcılar CİMER’e gelen her ‘ihbarı’ ciddiye alma baskısı altında. Bunu her gün görüyor ve şahit oluyoruz. Türkiye’nin üzerinde çok durulmayan bir gerçeği de bu ne yazık ki…”
İşte bir AKP'li övündüğü Yeni Türkiye! 'Eskiden haciz geliyordu, şimdi sağlıkçıyı dövüyoruz, benim en büyük zenginliğim bu!'54 izlenme
MEB'den 10 Kasım etkinliğindeki okul müdürleri hakkında karar120 izlenme
İsmail Saymaz açıkladı: "Üyesi olmadığı partiden istifa etti!"31 izlenme
Kadınlar ''Bizi Taliban götürmesin'' diyerek çatılardan atladılar!34 izlenme
AKP’de moraller bozuk!99 izlenme
AKP'nin 13 bin dediği kesilen ağaç sayısını TEMA açıkladı162 izlenme
Zamlar yurttaşın elini yakıyor! Erken saatlerde uygun fiyata gıda kuyruğu!29 izlenme
Rizeli çiftçi AKP'yi yerden yere vurdu! Rizeli vatandaş da böyle konuşuyorsa iş değişti demektir36 izlenme
AKP ve MHP binalarına İsrail ile ticareti kesin mektubu bırakan öğretmen gözaltına alındı
Ukrayna'nın vurduğu Rusya'nın amiral gemisi Moskova battı!
Santorini'de depremden daha büyük felaket! 375 yıl sonra tehlike çanları çalıyor
Mahkeme başkanıyla Seçil Erzan arasında Fatih Terim diyaloğu: "Herkes anladı kim olduğunu"