19 Ekim'deki KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gazetecilerle bir araya geldi. Tatar'ın, NEFES Gazetesi muhabirleri Tarık Işık ve Mahmut Işık'ın tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iptal edilen diploması hakkındaki sorusu karşısında verdiği yanıt gündem oldu.
Daha önce "Sahte diploma dağıtıldığını söyleyenler hepimize ihanet, bu memlekete de kötülük ediyor." diyen Tatar'a İmamoğlu’nun KKTC’den aldığı denkliğin 35 yıl sonra usulsüz ilan edilerek İstanbul Üniversitesi diplomasının iptali soruldu.

Konu hakkında yargıyı işaret eden Tatar, soruya "Ben ne diyeyim şimdi… Türkiye’nin bileceği iş; Denkliği vardır, yoktur." ifadeleriyle yanıt verdi. KKTC Cumhurbaşkanı, KKTC'deki başörtüsülaiklik tartışmaları ile ilgili soruya "Türkçe konuştum ya…" şeklinde yanıt verdikten sonra odaya başka konukları da davet etti.
NEFES Gazetesi'nde yer alan habere göre, odaya başka konukları da davet eden Tatar, röportajı ''Ben yapamacağım'' diyerek yarıda bıraktı.
KKTC'li diğer yetkililere sorularla ilgili serzenişte bulunan Tatar, "Bana İmamoğlu’nun diplomasını soruyorsunuz. İmamoğlu’nun diploması ile benim ne işim var Allah aşkına? Bilerek üstüme geliyorsunuz. Benim de başım ağrıyacak." dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:NEFES Gazetesi
Narin cinayetinde iğrenç pazarlık: Nevzat'ın suçu üstlenmesi için yapılan teklifin kaydı ortaya çıktı21 izlenme
Ayder Yaylası betona gömülmeye devam ediyor32 izlenme
Bomba iddia! 'Erdoğan sanık sandalyesine oturtulacak'384 izlenme
Emeklilerle ilgili önerge, AK Parti ile MHP tarafından reddedildi30 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye davet: Biletleri ben alıyorum, hadi gidelim29 izlenme
KYK yurdunda kalan bir öğrenci yurtta yaşadığı sorun çözülmeyince, video çekerek sosyal medyadan sesini duyurmaya çalıştı67 izlenme
BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin'den Türkiye'ye gönderilecek aşılarla ilgili açıklama91 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan nakit destek müjdesi! Başvuru şartları belli oldu12 izlenme
Konya'da akıl almaz görüntüler: Ev sahibi, sabah 07.30'da evden çıkarmak istediği kanser hastası kiracısının kapısını söküp götürdü
Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya istifa çağrısı: "Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin"
CHP milletvekillerine polis şiddeti! 'Boğazımı sıktılar...'
AKP'nin kurucu isminden olay sözler! 'Partide görev alanların ve o yönetimde görev alanların % 80'i hatta % 90'ı ileride itirafçı olacak!'