19 Ekim'deki KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gazetecilerle bir araya geldi. Tatar'ın, NEFES Gazetesi muhabirleri Tarık Işık ve Mahmut Işık'ın tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iptal edilen diploması hakkındaki sorusu karşısında verdiği yanıt gündem oldu.
Daha önce "Sahte diploma dağıtıldığını söyleyenler hepimize ihanet, bu memlekete de kötülük ediyor." diyen Tatar'a İmamoğlu’nun KKTC’den aldığı denkliğin 35 yıl sonra usulsüz ilan edilerek İstanbul Üniversitesi diplomasının iptali soruldu.

Konu hakkında yargıyı işaret eden Tatar, soruya "Ben ne diyeyim şimdi… Türkiye’nin bileceği iş; Denkliği vardır, yoktur." ifadeleriyle yanıt verdi. KKTC Cumhurbaşkanı, KKTC'deki başörtüsülaiklik tartışmaları ile ilgili soruya "Türkçe konuştum ya…" şeklinde yanıt verdikten sonra odaya başka konukları da davet etti.
NEFES Gazetesi'nde yer alan habere göre, odaya başka konukları da davet eden Tatar, röportajı ''Ben yapamacağım'' diyerek yarıda bıraktı.
KKTC'li diğer yetkililere sorularla ilgili serzenişte bulunan Tatar, "Bana İmamoğlu’nun diplomasını soruyorsunuz. İmamoğlu’nun diploması ile benim ne işim var Allah aşkına? Bilerek üstüme geliyorsunuz. Benim de başım ağrıyacak." dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:NEFES Gazetesi
Hindistan Yüksek Mahkemesi eşcinsel evliliği yasallaştırmadı24 izlenme
Hükümet 1 yıldır salgın tehdidini biliyordu!141 izlenme
Dünya bu görüntüleri konuşuyor 'Muhammed Ali'nin cenazesinde Erdoğan'ı ittiler'7374 izlenme
İBB Meclis Üyesi Balyalı: Araçlar meselesi kapanmış değil, daha yeni başlıyoruz133 izlenme
Türkiye 'Yenidoğan Çetesi'ni Savcı Yavuz Engin'i konuşuyor! Tutuklananları böyle izledi40 izlenme
Yazlık sarayın yolu için de 50 bin ağaç kesildi! Katliamın ‘daniskası’3134 izlenme
Milli Piyango, milli tartışma oldu!58 izlenme
Ankara’da terör saldırısı!43 izlenme
AKP'nin evdeki hesabı sandığa uymadı! Kuradan İbrahim Kahraman çıkınca AKP'li isim böyle yıkıldı!
'Sarraf'ın nerede olduğu ortaya çıktı'
Yürümekte dahi zorluk çeken yaşlı adamın şantiyede çalıştığı anlar izleyenlerin içini sızlattı
Dev bankadan kritik değerlendirme: ‘Türkiye geri dönüşü olmayan bir noktaya geldi’