BirGün'den İlayda Kaya'nın haberine göre, AKP iktidarı döneminde devlet kurumlarına yapılan atamalar yıllardır tepki çekiyor. “Rüşvet ağı” tartışmasıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun akrabalarının kentteki kamu kurumlarında görev yaptığı belirlendi.
Taşkesenlioğlu’nun ismi organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “rüşvet ağı” iddialarıyla gündeme gelmişti. Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Rüşvet tartışmaları yargı gündemine taşınırken Taşkesenlioğlu soyadını taşıyan çok sayıda kişinin Erzurum’da kamu kurumlarında görev yapması dikkat çekti.
Adını Tekman ilçesine bağlı Taşkesen köyünden alan Taşkesenlioğlu ailesi kentte önemli bir itibara sahip. Taşkesenlioğlu ailesinin aynı zamanda Taşkesenligil aileleriyle de akraba olduklarını kaydeden bir yurttaş, “Baba tarafından akrabalar. Hatta kentte Taşkesenli ailesi olarak tanınıyorlar. İki aile de Tekman ilçesinden gelen bir aile” dedi. Aileden çekindiği için isminin açıklanmasını istemeyen diğer yurttaş da, “Taşkesenlioğlu ailesi çok kalabalık ve sözü geçen bir aile. Daha önce de siyasi kimlikler yer aldı ama AKP döneminde çok fazla aynı soyadından kişiler görmeye başladık. Etkili ve yetkili makamlarda görev alıyorlar” ifadelerini kullandı.
İddiaya göre, kentte Taşkesenlioğlu ve Taşkesenligil soyadlarını taşıyan kamu görevlileri şöyle:
Necmettin Taşkesenlioğlu: Erzurum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube müdürü
Zeynep Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda çalışıyor
Doçent Muhammed Yasin Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi
Nagihan Aksakal Taşkesenlioğlu: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü’nde personel
Yaser Taşkesenlioğlu: Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı Aziziye Gençlik Merkezi’nde yönetici
Prof. Yavuz Taşkesenligil: Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi
Adem Taşkesenligil: Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ndeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nde elektrik teknisyeni
Muhammed Taşkesenligil: Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi
KOLTUKLAR TANIDIĞA
Eski Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in Zehra Taşkesenlioğlu ile uzaktan kuzen oldukları da ileri sürüldü. Fuat Taşkesenligil ile Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Profesör Doktor Yavuz Taşkesenligil’in kardeş olduğu belirlenirken, Adem Taşkesenligil’in de Fuat Taşkesenligil’in yeğeni olduğu iddia edildi.
Her fırsatta "ben ekonomistim" diyen Erdoğan’ın ekonomi karnesinde neler yazıyor?48 izlenme
Milli Piyango neden satıldı?110 izlenme
Atatürk'e ve CHP'ye oy veren vatandaşlara hakaretler yağdıran Burak Keleş gözaltına alındı!33 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı vahim tablo: "753 milyon TL zarar!"86 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz'dan özelleştirme tepkisi: AKP'nin 'halkı soyma' planını açıkladı28 izlenme
Erdoğan'ın dolandırılan futbolcularla havalimanında yaptığı görüşmenin ayrıntıları: "Hakan Ateş'e söyle, bu işi çözsün"36 izlenme
Özgür Demirtaş dövizdeki yükselişi engellemek için yakılan milyarlarca doları yazdı37 izlenme
CHP’nin kazandığı Kütahya’da oylar yeniden sayılıyor46 izlenme