Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğradı. Mitingde yurttaşlar yaralandı. İmamoğlu, yurttaşların güvenliği nedeniyle mitingi yarıda kesmek zorunda kaldı.
İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu, İmamoğlu’nun uğradığı saldırı hakkında açıklama yaptı. Federasyonun Genel Sekreteri Turan Ağ, İmamoğlu’nun bir grup bilerek Erzurum’a getirip kendine taş attırdığını öne sürdü. “Hiçbir ilgi görmediği için dışarıdan getirdiğini tahmin ettiğimiz bir grupla halkın üzerine taş atmıştır” diyen Ağ şunları dile getirdi:
“İBB Başkanı esnaf ziyareti olarak programlanmış programını mitinge dönüştürmeye çalışmıştır. Hiçbir ilgi görmediği için dışarıdan getirdiğini tahmin ettiğimiz bir grupla halkın üzerine taş atmıştır. Buradaki konuşmasında valiliği, emniyet güçlerini hedef alarak vatan ve millet sevdalısı Dadaş’ları provoke etmeye çalışmıştır. Bunların hepsinin tamamının görüntüleri emniyetimizle ilgili kurumlarda mevcuttur. Erzurum ve Erzurumluyu kimse siyasi emellerine alet edemez. Erzurum vatan sevdalısıdır her taşında, her toprağında şehit kanı vardır. Erzurum misafirperverdir. Edebiyle geleni adabıyla uğurlamasını iyi bilir”
Tele1
Dilan Polat’tan gözaltında şaşırtan istek: ‘Burası cildime iyi gelmiyor’37 izlenme
Özel’den Yerlikaya’ya: "Derhal evimizin önünden çekilin"19 izlenme
AKP’de ‘Kayseri ikinci Pensilvanya oldu’ kavgası!115 izlenme
Zeytin tankında mide bulandıran görüntü: İfadesi ‘pes’ dedirtti40 izlenme
450 muhtar İspanya’ya gitti!166 izlenme
Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası rezervlerindeki devasa erimenin nedenini açıkladı30 izlenme
Kadir Şeker'e tahliye kararı!40 izlenme
Sedat Peker'den Diyanet'e: "Bir liste yayınlasın, herkes rahat etsin"61 izlenme
Ukrayna krizine Montrö zaferi damgası: Türkiye'nin tam yetkisi var
İstanbul'da skandal görüntüler! Kamyonet dolusu Afganlı kaçak göçmeni sokağa bıraktılar!
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP'nin hazinede açtığı bir kara deliği daha tespit ettik. Ankara-Niğde otoyolunda 2024'te garanti verilen geçiş 27 milyon 375 bin, gerçekleşen 9 milyon 366 bin!"
İstanbul kirada Avrupa’nın lideri