Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Erzurumlu bir şehit yakınının "Terör biterse Abdullah Öcalan'a evimde kahvaltı veririm" dediği iddiası tartışma yarattı.
Konuya ilişkin Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum, Bahçeli’nin İmralı teklifini mazur göstermek için akıllara ziyan bir rivayet uyduruyor. PKK silah bırakırsa Apo’ya evinde kahvaltı vereceğini söyleyen Erzurumlu şehit yakını kimmiş, çok merak ediyorum." diyerek sosyal medyada bir paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan da Uçum'a sahip çıktı ve Saymaz'a şu şekilde yanıt verdi:
"İsmail bey o toplantı Erzurum da Mustafa Kemal Atatürk ün Erzurum kongresini topladığı tarihi binada yapıldı. Doğu Anadolu genel sekreteri olarak toplantıyı ben organize ettim.
Erzurum sivil toplum kuruluşları,kanaat önderleri,şehit aileleri vs den oluşan 150 200 kişinin hazır bulunduğu bir kahvaltı programı idi. Onlardan birisi söz alarak, eğer terör örgütü silah bırakacak,terör bitecekse ben evimde terörist başına kahvaltı veririm dedi. Bütün akil insanlar doğu Anadolu heyeti toplantıda hazırdı."

Gazeteci Sinan Özçaylak da Ogan'ın yalan söylediğini belirtip, "Yalan! Organize ettiğiniz toplantının yerini bile hatırlamıyorsunuz, toplantı Erzurum Kongre binasında değil Müceldili konağında yapıldı. Hafızanız belliki iyi değil. Kurulduğunu iddia ettiğiniz o cümlede emin olun Erzurum'da kurulmamıştır. Kötü niyetli değilseniz yanlış hatırlıyorsunuz. Bizlerde gazeteci olarak o toplantıdaydık." ifadelerini kullandı.
Ogan'ın Saymaz'a yanıtına ise başka bir gazeteci delilleri ile karşılık verdi. Erzurum'da gazetecilik yapan Onur Sağsöz, bahsedilen günden fotoğraflar paylaştı.
Sağsöz paylaşımında bahsedilen toplantı Müceldili Konağı'nda yapıldı ancak toplantı başlamadan kapı önünde büyük arbedenin olduğunu dile getirdi.
Sağsöz, paylaşımında şunları dile getirdi:
"Ayhan Bey hafızanızı fotoğraflarla güçlendireyim! Organize ettiğiniz toplantıyı Kongre binasında değil Müceldili Konağında yaptınız. Toplantı daha başlamamıştı ki, kapı önünde olaylar çıktı. Dönemin Ülkü Ocakları ve kentin dinamikleri ayaktaydı! Akil insanlar korkusundan saatlerce konaktan çıkamamıştı. Hal böyleyken kahvaltı davetini kim nasıl yaptı? Bu yaptığınız algı operasyonundan başka bir şey değil."
Gazeteci Sağsöz'ün paylaştığı fotoğraflar ise şu şekilde:





halktv.com.tr
Diyanet'ten tanıdık şirkete bir ihale daha40 izlenme
AKP'den alınan belde belediyesinin borcu "pes" dedirtti!161 izlenme
CHP'li belediye başkanı dediğini yaptı! İşte belediyenin bir aylık tasarruf ettiği miktar!108 izlenme
Dolar bugün neden sıçradı, şimdi ne olacak? Uzmanlar bugün yaşanan yükselişin nedenini tek tek anlattı50 izlenme
AKP’li belediye 3.2 milyon TL’ye bayrak ve flama aldı!117 izlenme
Atatürk’ü yok sayan Diyanet camide cemaati birbirine düşürdü43 izlenme
Vatandaşa ucuza satmak yerine kasa kasa patatesi çöpe döktüler36 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Türkiye'nin yüzde 75'i karşında, vız gelir tırıs gider"29 izlenme
"Orman yangınları için kullanılan uçak sayısı Cumhurbaşkanlığının uçak filosundan az!"
Bilal Erdoğan, babasıyla körfez turuna çıktı! O görüntü sosyal medyayı çalkaladı!
Tasarruf, AKP çalışanlarını da vurdu
Gerekçesi UNESCO: Diyarbakır surlarına asılan Ebu Ubeyde posteri indirildi