Sedat Peker, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Esat Toklu'nun TOGO kulelerini yapan şirketin sahibiyle de fotoğraflarının çıkması tepkilere neden oldu.
Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkında Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığı’na (HSK) meslekten çıkarılma talebiyle başvuru yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın avukatı Turgut Kazan’ın hazırladığı başvuru dilekçesinin konu kısmında Toklu’nun ivedilikle meslekten çıkarılması talep edildi.
“Müvekkilimiz Mimarlar Odası’nın TOGO’yla ilgili davaları bütün kamuoyunca bilinirken, iptal kararı verilmiş bu davalardan birinin istinaf incelemesinde yürütmeyi durdurma kararı veren kurula nöbetçi başkan olarak katılması, üstelik yine TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ehliyet yönünden RED kararı verilebilmesinin sağlanması ve bunları yaparken TOGO sahibi Sinan Aygün’ü tanımıyormuş gibi davranması, ayrıca Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, çok sayıda araba sahibi olması, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katılması ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa sunduğu dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını açıklaması, kesinlikle mesleğin şeref ve onuruyla bağdaşmayacağı için, Esat Toklu’nun (yargılama gereği görülmese bile) 2802 sayılı yasanın 69/5 maddesi uyarınca ve İVEDİLİKLE meslekten çıkarılması gerektiğini bildirmekten ibarettir.”

AKP'li Ömer Çelik'ten teğmen açıklaması: "Disiplinsizlik için soruşturma açılıyor"17 izlenme
MHP’li milletvekili Sırbistan vatandaşı çıktı24 izlenme
'Sonra neden Suriyeliler Türkiye'de diyorlar, işte bu yüzden'108 izlenme
Korkunç rakam: Tam 13 milyon!91 izlenme
Mansur Yavaş'tan tüyleri diken diken eden 10 Kasım videosu! 'Senin değerli mirasın için 365 gün ara vermeden çalışıyoruz. Ta ki o ana kadar...'31 izlenme
AP Türkiye Raportöründen cezaevine ziyaret: "Türkiye'nin AB'ye giden yolu Silivri'den başlıyor!"12 izlenme
İYİ Parti İsveç temsilcisi aşırı sağcı siyasetçi Palu hakkında suç duyurusunda bulundu.38 izlenme
RTE, belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul'daki 'Deprem Toplanma Alanları'ndan mı bahsediyor !742 izlenme
Ali Tezel emekliyi bekleyen kötü sürprizi açıkladı
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatılmıştı, işte Ataklı'nın kesilip biçilmemiş o konuşması
AKP'de eski defterler açıldı: "Sakalımı kestiler, ben onların kolunu kopardım"
Gizli kapaklı bir ihale daha yapıldı, yüzde 30’u tamamının iki katına maloldu!