İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi, 25 Aralık 2019'da “hediyelik kol saati” alımı için ihaleye çıktı. 2 teklifin sunulduğu ihaleyi 280 bin TL'lik teklifin sahibi Akkaya İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.
Şirketle 26 Aralık 2019'da sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre hediyelik kol saatleri 2631 Aralık tarihleri arasında 5 gün içinde belediyeye teslim edildi. İhalenin sonucu 14 Mayıs 2020'de kamuoyuna duyuruldu. İhalenin duyurusunda teknik şartname yer almadığı için alınan saatlerin markası ve adedi öğrenilemedi.

Esenler İlçe Başkanlığı'da görevli Bayram Akkaya'nın oğullarının şirketi, belediyenin ihalesini aldı.
AKKAYA AİLE ŞİRKETİ
Ancak ihaleyi kazanan şirketin ortakları oldukça tanıdık. Şirketin ortakları olan FerhatSerhat Akkaya kardeşlerin babası, AKP Esenler İlçe Başkanlığında siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı Bayram Akkaya.

Baba Akkaya, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre ihaleyi kazanan şirketin aynı zamanda eski yöneticisi. Esenler Belediyesi daha önce de ‘tanıdık' isimlere giden ihalelerle gündeme gelmişti.
Esenler Belediyesi “Belediyemizin ihalelerine giren firma ve yöneticilerinin hangi partiye, hangi vakıf veya derneğe, hangi aidiyete mensup olduğuna bakmayız” denilmişti.
Ferhat Göçer'den Volkan Konak'ın ölümüyle ilgili çarpıcı açıklama: "Defalarca uyardım"95 izlenme
Et ve Süt Kurumu'nun son beş yılda 2 milyar lira zarar ettiği ortaya çıktı!43 izlenme
İdlib'den şehit haberi117 izlenme
AKP’nin kısıtlı seçmen itirazları bir bir çöküyor!175 izlenme
Yargıtay'dan 'Cennet Koyu' kararı84 izlenme
Para pul oldu! Darphane kuruşları basmaya tenezzül bile etmedi54 izlenme
“Lozan’ın gizli maddeleri” yalanı gündem oldu62 izlenme
AKP ‘Man belgesini’ yalanlamak isterken doğruladı!1371 izlenme