31 Mart seçimlerinde yaklaşık 228 bin Esenyurtlunun oyunu olarak CHP listelerinden belediye başkanı seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, Çarşamba sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alınmış, gece yarısı da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.
Terör örgütü üyeliği suçlaması yöneltilen Özer'in yerine, bir gecede Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan İstanbul Vali Yardımcılığı'na atanan Can Aksoy kayyum olarak atanmıştı.
CHP lideri Özgür Özel, perşembe günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı aralarında DEP Parti, TİP, Sol Parti'nin de bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen miting düzenlenmiş, iktidarın kayyum politikası kınanmıştı.

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı, ilçe kadın ve gençlik kolları, ilçe başkan yardımcıları, mahalle başkanları, meclis üyelerinden oluşan CHP'liler bugün belediyeye kayyum atanmasını protesto etmek istedi.
Marmara Park AVM önünde toplanan ve "Hak, Hukuk, Adalet", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" diye slogan atan CHP'liler, parti önlükleri ve Türk bayraklarıyla yürümek, açıklama yapmak istedi. Ancak karşılarına polis çıktı. Arbede yaşandı. CHP'lilerin iktidarın kayyum politikasına yönelik eylemi ve polisin müdahalesi devam ediyor.
Sözcü
Hüsnü Mahalli: İşler yakında çok karışacak, Ankara daha da sıkışacak492 izlenme
THY’de büyük skandal: Pilotun alkollü olduğu kalkışa 5 dakika kala fark edildi!20 izlenme
Eğitim İş eğitimde gericiliğe karşı yürüdü: "Eğitimi tarikatlara, cemaatlere teslim edenlere geçit vermeyeceğiz!"36 izlenme
Erdoğan'dan talimat! Mahkeme olmadan, emekli amirallerin rütbe sökme kriterleri inceleniyor!83 izlenme
Sıra buna mı geldi! "Atatürk'e hakaret serbest bırakılsın" talebi!164 izlenme
İmamoğlu, parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere yardım sözü verdi80 izlenme
TOKİ'ye ait Yunan adaları manzaralı arazi '1 milyar 820 milyona' satıldı43 izlenme
İmamoğlu "Yarından tezi yok" diyerek açıkladı! "İstanbul'a yapılan büyük kötülüğü deşifre edeceğim"35 izlenme
Kendi emanetine sahip çıkamayan vakfa Gezi Parkı'nı emanet ettiler!
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in tedavi gördüğü hastanenin önünde açıklama yaptı: "Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor bir destek olmadan çalışıyor"
Parkta 5 çocuğu elektrik çarpmıştı: Mühendis 3 yıl önce uyarmış! İhmaller görmezden gelinmiş
6 TL’ye ‘bayat ekmek’ satışı başladı