Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumdan “Evet” çıkmadığını öne sürdü. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Günay, “Ben, 16 Nisan referandumunda da tıpkı bu mart seçimleri gibi, haziran seçimleri gibi bir sonuç çıktığına inanıyorum.” ifadesini kullandı.
Oranların açıklanmadığını belirten Günay, “İstanbul’un Üsküdar’ından, Eyüp’ünden, Ümraniye’sinden, Fatih’inden; Balıkesir’den, Manisa’dan, İzmir’den, Adana’dan, Mersin’den, Diyarbakır’dan, Hatay’dan, Antalya’dan ‘Hayır’ çıkmıştı. Ankara’dan da ‘Hayır’ çıkmıştı.” açıklamasında bulunan eski AKP’li Günay, “Konya’dan, Kayseri’den, Trabzon’dan çıkan ‘Evet’ oylarıyla ‘Türkiye çapında evet çıktı’ denildi. Rakam açıklanmadı. ” dedi.
Muhalefetin o eşikte de iktidarı sarsabilecek o hamleyi, halkın hamlesini değerlendirmeyi başaramadığını söyleyen Günay, “Yerel seçimlere geldik. Bereket versin ki 31 Mart’ta daha dirayetli birtakım adaylar çıktı ve belki Türkiye’nin bütün kılcal damarlarında adaylar olduğu için herkes sandığa daha fazla sahip çıktı ve bizi 23 Haziran sonuçlarına getirdi. Ama normal olarak bence 2015’ten bu yana yapılan bütün seçimlerde, bu iktidarın değişmesi gerekirdi. Yani bunun şartları olgunlaşmıştı.” ifadelerini kullandı.
https://www.abcgazetesi.com/eskiakplibakanertugrulgunay16nisanreferandumundanevetcikmadi41523
Merkez Bankası Başkanı enflasyon ve faiz söylemini değiştirdi, dolar fırladı!50 izlenme
FETÖ kumpası yüzünden hastane iflas etti92 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP’nin kampındaki milletvekillerine mektup: 'Başarılı olmak zorunda olan bir takımız'13 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında firari Umut Altaş'ın ağabeyi Sidar Altaş'ın görüntüleri dosyaya girdi! Abla Aygül Doku'dan ilk açıklama37 izlenme
2 aylık eşini öldürüp, tahliye edilmişti: Mahkemeden yeni karar16 izlenme
Kim ne kadar alacak? İşte meslek meslek zamlı memur maaşları30 izlenme
FETÖ'cüleri arayanlar dikkatli izlesin !3619 izlenme
Piyasalar yangın yerine döndü, Kapalıçarşı'da dolar kuyruğu oluştu!40 izlenme
Vatandaş, helikopterden bakıp ‘ekonomi canlı’ diyen Erdoğan’a seslendi: "Pazara gitsin bir dolaşsın"
Orman Bakanlığı'nın izniyle Kuzey Ormanları'nda ağaç kıyımı iddiası!
Sinan Ateş suikastından tutuklanmıştı: Cinayetten 20 yıl ceza alan MHP'li Köktürk, 1 yıl yatıp çıkmış
Dertler ortak: Geçinemiyoruz