MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi’nin önünün kesilmeye çalışıldığını savunan Ocak’tan, Cumhur ittifakı’nın korkularının tetiklendiğini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki partiyi ekarte etmek istediğini belirtti.
Ocaktan’ın yazısından ilgili kısımlar şöyle:
“’Erken seçim de nereden çıktı?’ diye soranların meseleyi daha iyi anlamaları açısından yasal düzenlemenin özellikle Eylül’de yapılması talebine dikkat çekmek gerekiyor. Öyle anlaşılıyor ki iki partinin önünü kesmek için hızlı bir takvim işletilecek. Bunun anlamı, ufukta baskın seçim var demektir. Çünkü DEVA ve Gelecek Partisi’nin seçimlerde alternatif oluşturma ihtimali Cumhur İttifakı’nın korkularını tetiklemiş bulunuyor.
“Düşünün ki DEVA Parti’si lideri Ali Babacan bütün konuşmalarında, açıklamalarında daha çok çözüm odaklı değerlendirmelerde bulunan bir siyasetçi. Bugüne kadar hiçbir siyasi lideri, ya da partiyi rencide edici bir dil kullanmadığı gibi polemiklerden de uzak durmaya özen gösteriyor. Ancak geçtiğimiz hafta KARARtv’de konuşan Babacan’ın değerlendirmeleri bir anda Cumhur İttifakı’nda alarm zillerini çaldırdı ve anında saldırı başladı.”
“Mesela MHP, FETÖ ve PKK aparatını kullanarak kirli bir siyaset diliyle Babacan’a suçlamalarda bulundu. Ama ne hikmetse bu açıklamada, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan terörist kardeşinin TRT’ye çıkarılması konusunda MHP’den neden tek kelimelik bir itiraz gelmediğine hiç değinilmedi. Demek ki MHP, Öcalan’ın terörle bağlantılı olduğu kanaatinde değilmiş…”
“Cumhur İttifakı’ndan gelen açıklamalar, baskın seçim ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor. Parlamentodaki sayısal çoğunluk itibariyle AK Parti ve MHP’nin engelleme yasaları çıkarmalarının önünde hiçbir engel yok.
Ancak hemen hatırlatmakta yarar var; toplumdaki fay hatlarını tetikleyecek ve de rasyonel aklı zorlayacak adımların atılması, beklenildiği gibi iktidar için olumlu sonuçlar üretmesinin garantisi de yok. Eğer siyaseti tabii mecrasından saptırarak, seçmen iradesini zoraki bir yönlendirmeye tabi tutarsanız, hiç beklemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.”
“Hiç kuşkusuz siyasi birikimi ve tecrübesi dikkate alındığında bütün bu gelişmeleri, siyaseten en doğru değerlendirebilecek olan lider Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Zira o geçmişte kendisinin önünü kesmeye yönelik bütün baskıların, yasaklamaların millet nezdinde nasıl bir teveccühe dönüştüğünü çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla bugün DEVA ve Gelecek Partisi’nin önünü kesmek için atılacak adımların siyaseten bir iflas senaryosu olduğunun farkındadır.”
66 yaşındaki vatandaş 'Suratını gördüğüm zaman tansiyonum 17'ye çıkıyor. Kıyma olmuş 300 lira. Bıktım abi ya yeter. 14 mayısı iple çekiyorum vallahi billahi'52 izlenme
Dertler ortak: Geçinemiyoruz20 izlenme
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı'ndan taksi kıtlığına dahiyane çözüm! "Zam yapalım"43 izlenme
Paraya baya sıkışmış olacak ki 'Şu 3 milyar avro'yu verecekseniz verin !'876 izlenme
Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti, istifa ettiği öne sürülen Cumhurbaşkanı Danışmanı Taranoğlu'nun internet sitesine ulaşılamıyor!47 izlenme
Altın arama için alınan mahkeme kararını tanımıyorlar!101 izlenme
Özgür Özel'in elindeki anket gerçeğe dönüşürse hiçbir şey eskisi gibi olmaz! Rekor oy oranı!29 izlenme
Emekli ikramiyeleri ne kadar? Ödemeler başladı, emeklilerin hangi günlerde ikramiyelerini alacakları belli oldu90 izlenme
Varlık Fonu'nun 25 milyon dolar zararında herkes başını kuma gömdü! Bostan ve Şahenk ilişkisi irdelenmiyor
Deniz Zeyrek 'elimde belgeler var' dedi: "Mustafa Varank memur maaşıyla 100 milyonluk havuzlu villa almış"
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a 'Hatay' yanıtı
AKP'li isimlere ek gelir kapısı: Huzur hakkı!