Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ismini vermediği ancak 'kamuoyu araştırmalarıyla haşır neşir' olduğunu belirttiği eski bir AKP milletvekiliyle sohbet ederken, "Anketler nasıl geliyor?" diye sorduğunu ve "Çok iç açıcı değil" yanıtını aldığını aktardı.
Zeyrek'in "Oylar azaldıkça anormallikler artacak!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Mehmet Ali Kulat'ın yönettiği MAK Araştırma'nın (514 Mayıs 2022 tarihleri arasında 30'u büyük şehir 63 ilde toplam 5 bin 750 kişiyle yaptığı) Mayıs anketinin sonucunu anımsatarak, 'AK Parti yüzde 30'un altına düşmüş' dedim.
(Ankette 'Yarın genel seçim olursa oyunuzu hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna verilen yanıtlardan – kararsızlar dahil – şu sonuçlar çıkmış: AK Parti yüzde 28.3, CHP yüzde 27.1, İYİ Parti yüzde 16.1, HDP yüzde 7.8, MHP yüzde 6.6, DEVA Partisi yüzde 3.1 ve Gelecek Partisi yüzde 2.8 )
AK Partili eski vekil, 'Bizim anketlerde de durum pek farklı değil, en son yüzde 31 bulmuştuk' dedi.
Haliyle doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a verilen desteği anımsattım.
(MAK anketinde Erdoğan'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 36'da. Bütün kararsızlar Erdoğan'a eklense Erdoğan 40'ı zor buluyor.)
AK Partili eski vekil 'Bizimkilerde de durum aynı. Hatta şunu söyleyeyim, adı geçen tüm muhalefet adayları (Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) ikili sorulduğunda Cumhurbaşkanımızı geçiyor.'
Bu benim için şaşırtıcı bir cevaptı. En büyük farkı kimin attığını merak ettim. 'Mansur Yavaş' dedi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Erdoğan'ı kritik bir farkla geçtiğini, Erdoğan'ın iki isimle yarışması halinde durumu değiştirebileceğini anlattı.
Tablo ortada ve iktidarın elinde bu tabloyu değiştirecek sihirli bir değnek yok. Herkes şu konuda hemfikir: 'Hükümet seçim sürecinde ekonominin karşısına yurt dışı operasyonları, terörle mücadeleyi, dış politikayı koymaya çalışacak ama nafile…' Peki, hal böyleyken iktidar ilk seçimlere dek geçecek sürede nasıl bir yol izleyecek?"
halktv.com.tr
Bakan Koca duyurdu, vaka sayısı 18 oldu!158 izlenme
Komünist Başkan Maçoğlu: Temsil ağırlama giderlerini 1 milyondan 30 bine düşürdük99 izlenme
Rusya santrale el koymuştu, Akkuyu Nükleer Santrali’nde 400 kişi işten çıkarıldı!33 izlenme
Kuveyt’ten yurda gelen, karantinaya alınmayan ve kendi imkânlarıyla evlerine giden işçilerde corona çıktı!78 izlenme
Gülbin Tosun, Mansur Yavaş yüzünden mi kovuldu? Küfürlü mesajları ortaya çıktı!58 izlenme
Aileler yarını bekliyor: 'Yurt dışına gitmem' diyordu, Silivri'de İngilizce çalışıyor22 izlenme
Erdoğan'a yeni yetki!185 izlenme
AKP TEM otoyoluna TIR çekip, erzak dağıttı!105 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 94.730 yeni vaka tespit edilirken, 309 kişi hayatını kaybetti, 102.673 kişi sağlığına kavuştu!
İktidar medyası yazdı: Baskın seçim için AKP vekil hesabındaymış!
Kaftancıoğlu'ndan AKP yorumu: "Suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor"
Ağaca bile tahammülleri yok! Küçükçekmece'de yılbaşı ağacına 'baltalı' saldırı!