İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diploması iptal edilince Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar’ın kızı Serra Akar da gündeme geldi. Danıştay, Şikago’da Biyoloji Bilimleri okurken, Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yapan Serra Akar için emsal bir karar vermişti. “İdari organ ve makamların kendi hatasından kaynaklanan hukuka aykırı işlemlerini idari istikrar ve kazanılmış hak anlayışının gereği olarak 60 gün içerisinde geri alabileceği; yapılan işlemin iptali ve geri alınmasından söz edilemeyeceği” kararı verilmişti.
YARGIDAN DÖNMELİ
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Danıştay idarenin sürekliliği ve tutarlılığı ilkesince altı ay önceki diplomanın bile eğer ilgilinin kusuru yoksa iptal edilmemesi gerektiğine ilişkin karar vermiş. Bunlardan birisi de Hulusi Akar’ın kızı ve şu anda doktorluk yapan bir hekim. Biz bu kararın yargıdan döneceğini öngörüyoruz” dedi.
DOKTOR OLDU
Biyoloji ile tıp fakültesinin denk olmadığı bilinmesine rağmen, 16 Temmuz 2003’te, Serra Akar Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kabul edildi. 2009’da okulu bitirip doktor oldu. Akar’ın kızının usulsüz yatay geçiş gerçekleştirdiği gerekçesiyle bir vatandaş şikayetçi oldu.
Sözcü
Kanal İstanbul itirazı tüm yurda yayılıyor!521 izlenme
Köylüler icralık olunca araziler susuz kaldı!116 izlenme
10 Kasım töreninde 'göbek atan' müdür Meclis gündeminde184 izlenme
Ücretlerde 8 ayda 1,2 trilyon liralık kayıp19 izlenme
CHP'de Özarslan zirvesi! Başkanlar Yavaş'ın ev sahipliğinde toplandı15 izlenme
Rektör, kızını özel öğrenci statüsü ile Kıbrıs'tan Sakarya'ya aldırdı!124 izlenme
Beklenenden erken geldi: Biraya zam!77 izlenme
Otomobile erişim süresi evden çok daha hızlı yükseldi49 izlenme